Connect with us

Hirdetés

technokrata

III. Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny

Dotkom

III. Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny

Azonos lehetőség és esély a tudás megszerzésére.

Az informatika eszközeivel élve értelmezhetetlenné válik a fogalom: közelebb és távolabb, főváros és vidék. Mindenki azonos lehetőségekkel, azonos esélyekkel indul az információ, a tudás megszerzéséért.

Az Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny 2003. évi eredményéhez képest 2004-ben nagy sikernek számított a megduplázódott érdeklődés és részvétel. Azonban az elmúlt évben a versenyzők kétharmada még mindig a fővárosból került ki, ami pontosan tükrözte a vidék és főváros informatikai fejlettsége közötti szakadékot. Erre az évre – egyelőre úgy látszik – megváltozott a helyzet. Megfordult a korábbi évek tendenciája és a versenyre eddig jelentkezők többsége már vidékről érkező páros.

Mindenki élete könnyebbé válik, ha a szükséges ismeretek és szolgáltatások gombnyomásra válnak elérhetővé. Az Internet használata az idősebb korosztály számára talán még fontosabb lehet, mint a gyerekek esetében. Hazánkban az internetezők aránya az idősebb generációk körében a legalacsonyabb. Magyarországon az 50 év feletti korosztály Internet-használata nem éri el a 20 százalékot. A 60 év felettiek körében az 5 százalékot. Így azok az emberek, akik életét valóban segítené a világháló (ez e-kereskedelem, az információ-szolgáltatás, a demokratikus közélet, a magány leküzdése), azok nem veszik, vehetik igénybe a hálózatok hálózatát.

Fontos, hogy ezen tendencia – akár az internetezők arányának növekedéséről, akár a vidéki lakosok internethasználók körébe történő bevonásáról beszélünk – ne szakadjon meg. Fontos, hogy mindenki megtapasztalhassa az informatika vívmányainak, az Internet előnyeinek hasznát.

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) ezen a helyzeten kívánt és kíván a lehetőségeihez mérten változtatni. Ezért rendezi meg harmadszor is az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyt.

A fentiek szellemében kerül megrendezésre idén a III. Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny, amelyre jelentkezhet: minden az idén 13. életévét betöltött vagy annál fiatalabb, de 4 évesnél idősebb (déd)unoka, az 55. életévét betöltött nagy(déd)szülővel párban, amennyiben az unoka szülői beleegyezéssel rendelkezik és nem volt az II. Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny 1-6. helyezettje között. A verseny során az alapműveltség témaköreit érintő feladatsort kapnak a versenyző párosok, amelyet az Internet segítségével oldhatnak meg 1,5 óra alatt. A verseny első feladata a regisztráció, amely csak az Interneten keresztül, az Inforum weboldalán lehetséges: www.inforum.org.hu, a Számítógépes verseny menüpont alatt. A versenyen helyezést elérők értékes fődíjakat nyerhetnek, de senki sem távozik üres kézzel, mindenki megkapja a verseny névre szóló emléklapját.

A verseny helyszíne: Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ – HIK
1088 Budapest, Reviczky u. 6.
A verseny időpontja: 2005. november 13. vasárnap



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés