Connect with us

technokrata

A Google ismertsége mögé bújó, új fenyegetés

Dotkom

A Google ismertsége mögé bújó, új fenyegetés

Ál Google Toolbar bukkant fel az Interneten, azaz olyan új veszély leselkedik az internetezőkre, mely a Google közismert eszköztárának népszerűségét használja fel terjedésére.

Számos eszköztár, az angol terminológiában toolbar létezik már: többségük ugyan webböngészőkhöz készült, de más alkalmazásokhoz is született már ilyen megoldás. A kezelőfelületbe beépülő kiegészítők révén funkcionálisan olyan lehetőségekkel bővül az alapprogram, melyek ugyan hasznosak lettek volna már magába az eredeti szoftverbe integrálva is, ám a fejlesztője valamilyen okból kifolyólag nem foglalkozott velük. Például a browser toolbarok az online keresést teszik egyszerűvé, legyen szó akár képről, akár szövegről, akár hírekről. Emellett a felpattanó ablakok blokkolásában is élen járnak, de számos egyéb, hasznos funkcióval is rendelkeznek.

A kaliforniai Facetime Security Labs jelentése szerint egy új fenyegetés kezdett nemrég terjedni az Interneten. Az azonnali üzenőprogramok hálózatában keringő digitális kártevő önmagát Google Toolbarnak álcázza, de az egyetlen dolog, ami működik is benne, az a hitelkártya-adatokat összegyűjtő funkció, közölte Christopher Boyd, a vállalat biztonsági kutatásokkal foglalkozó menedzsere. Az álprogram a CoolWebSearch phishing taktikájának egy új változatát alkalmazza.

Fontos tehát megjegyezni, hogy bármilyen kiegészítőről is legyen szó, azt csak abban az esetben telepítsük fel, ha a fejlesztő weboldaláról töltöttük le az install állományt. Hasonlóan megbízható a Terminal Download adatbázisa is, ahonnan a Google Toolbar legfrissebb változata biztonságosan leszedhető, feltelepíthető.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák