Connect with us

Dell notebook a leggyorsabb grafikus processzorral

Dotkom

Dell notebook a leggyorsabb grafikus processzorral

Az amerikai forgalmazó bejelentette legújabb hordozható számítógépét, amit az Nvidia zászlóshajójának tekinthető Geforce Go 7800-zal szereltek fel.

Nemrég számoltunk be a legújabb Geforce Go videovezérlőről: az Nvidia a mobil szegmensben is bemutatta az asztali PC-k területén meggyőző teljesítményt felmutató hetes széria első példányát. Nos, a Dell, elmozdulva a prémium vásárlók felé, bejelentette, hogy ezt a grafikus processzort alkalmazza legújabb, Inspiron XPS M170 notebookjában. Így ez lett az első noteszgép, amely már megvehető formában tartalmazza az Nvidia legújabb fejlesztésének eredményét.

Talán mostanra már mindenki sejti, hogy az új Inspiron az úgynevezett desknote kategóriába tartozik, azaz elsősorban az asztali számítógépek leváltását hivatott szolgálni. Ennek ismeretében már nem meghökkentő a 17 colos, szélesképernyős kialakítású LCD, amely UXGA felbontás megjelenítésére képes. A képi látvány tökéletességéért a Dell saját Truelife technológiája felel, amely – a forgalmazó állítása szerint – kontrasztosabbá és még élettelibbé teszi a képet játék közben.

Az alapok „természetesen” Centrino platformon nyugszanak: az Intel 770-es Pentium M processzora (2,13 GHz-es órajel, 533 MHz-es FSB, 2 MB-nyi másodszintű cache) teljesít szolgálatot a notebookban. Operatív tárának mérete legalább 512 MB-nyi, amelyet 533 MHz-es DDR2 SDRAM-ok révén 2 GB-ig lehet bővíteni. Integrált 56 kbps-os modemmel, 10/100/1000 Mbps-os Ethernet csatolóval is ellátták, illetve természetesen vezetékmentes internetezésre is képes a beleintegrált Intel 2200-as vezérlő (802.11b/g) által. Annak érdekében, hogy teljes legyen a kép, még a Bluetooth támogatást is a magának tudhatja az új Inspiron. Optikai meghajtó tekintetében szabad kezet kapott a felhasználó: választhat DVD/CD-RW kombó meghajtót, de akár kétrétegű DVD-k írására is képes DVD+-RW meghajtóval is felszereltethető az eszköz.

Rendelkezik SD memóriakártya-olvasóval is az új Inspiron, illetve támogatja a Dolby Digital Audio szabványt. A Windows XP Home vagy Professional változatával (és az operációs rendszer második javítócsomagjával) ellátott notebook indulóára kicsivel több mint 1600 font. A forgalmazó szerint európaszerte forgalomba kerül a legújabb Inspiron, illetve Közel-Keleten és Afrikában is értékesíteni tervezi a vállalat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő