Connect with us

Magyar recept a sikerhez – interjú az internetes szolgáltatói piac átrendezésére készülő Ifj. Lengye

Dotkom

Magyar recept a sikerhez – interjú az internetes szolgáltatói piac átrendezésére készülő Ifj. Lengye

A hazai Internet „hőskorának” emblematikus cége, a TVnet Kft. 2004. nyarán az Euroexpert Holding Rt. többségi tulajdonába került, ügyvezetői posztját pedig Ifj. Lengyel Tibor (26) vette át. A cég egy év alatt megduplázta árbevételét, és az internetes szolgáltatói piac átrendezésére készül.

A TVNET Kft. Magyarország első szélessávú Internet-szolgáltatója, amely 1994-es megalakulása óta rohamos fejlődésen ment keresztül. A cég 100%-os magyar tulajdonú. Jelenleg Magyarország egyik piacvezető szélessávú ADSL és kábeltévés Internet-szolgáltatója. Lendület, rugalmasság, precizitás és gyors feladatmegoldás jellemzi. Nem ismer korlátokat és megoldatlan feladatokat – mindez a cégre és annak ügyvezetőjére is igaz.

Terminal – Mi kell ahhoz, hogy egy veszteséges szolgáltatóból nyereséges és elismert cég váljon?

Ifj. Lengyel Tibor – Fiatalos lendület. Higgyük el és akarjuk megvalósítani a céljainkat. Megfelelő szerkezeti struktúrába kell helyezni a céget, hogy könnyedén és rugalmasan tudjuk kezelni a piaci változásokat. A legfontosabb, hogy nem elég egy jó vezető, akinek vannak elképzelései, ehhez egy megfelelő háttérrel és egy ütőképes csapattal kell rendelkezni, ami a TVnet-nél megvan. A legfontosabb, hogy a cég és a csapat szíve együtt dobbanjon, melynek eredménye, hogy veszteséges szolgáltatóból nyereségessé tudtuk tenni a céget.

Az elismert cég?
A visszajelzéseket Önöktől kapjuk, hogy amiket elértünk, érdekes-e vagy figyelemfelkeltő-e a gazdaság számára? Még nem értük el azt a szintet, hogy megelégedve hátradőljünk, mert a TVnet, mint dinamikusan fejlődő cég az út során felmerülő problémákat, illetve gondokat próbálja folyamatosan megoldani. Ezek nem egyszerű és nem egy napos feladatok. De én és a csapatom azon van, hogy az Ügyfeleinket minél jobban ki tudjuk szolgálni.

Terminal – Van-e Ön előtt konkrét külföldi példa?

Ifj. Lengyel Tibor – Nincs. Nem is akarok keresni. Saját elképzeléseim, illetve saját céljaim vannak, mert a saját utamat szeretném bejárni, amely utat csak én járhatok be. Példakép, illetve versenytársam, akivel nap, mint nap „küzdök” az az Édesapám. (Lengyel Tibor az Euroexpert Holding Rt. elnök-vezérigazgatója. – szerk.)

Terminal – Ön 26 éves – ütközött-e akadályba a kora miatt? (Tapasztalható-e a magyar infokommunikációs (IKT) szektorban a korelvűség?)

Ifj. Lengyel Tibor – Nem ütköztem ilyen akadályba, mindig a helyzethez megfelelően alkalmazkodtam és adtam önmagamat. Szerintem sehol nem lehet korelvűségről beszélni. Ha valaki adott területen jó, azt a gazdaság úgy is visszajelzi vagy kiüti a soraiból.

Terminal – Aki ilyen fiatalon már ennyi sikert ért el, nyugdíjba vonul-e 40 évesen?

Ifj. Lengyel Tibor – Ön szerint már sokat elértem? Szerintem még csak most indultam el a siker felé. Elég sok tervem és elképzelésem van, talán 80 éves koromban be is fejezem a pályát.

Terminal – Mi a véleménye a magyar Internet-piacról? Át lehet-e valóban rendezni?

Ifj. Lengyel Tibor – A magyar Internet-piacon elindult egy tisztességes, éles verseny, ami ebből adódóan már egy átrendezést fog eredményezni. Ha azt hinném, hogy mindez lehetetlen, akkor bele sem kezdtem volna.

Terminal – Milyen tervei vannak a jövőre nézve?

Ifj. Lengyel Tibor – A TVNET Kft.-t az elsők között és egy igen erős, meghatározó piaci részesedéssel rendelkező cégként szeretném látni a jövőben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő