Connect with us

technokrata

A Cisco Systems megvásárolta a Sheer Networks céget

Dotkom

A Cisco Systems megvásárolta a Sheer Networks céget

A vállalat tovább bővíti a távközlési szolgáltatóknak szánt hálózatfelügyeleti termékválasztékát.

A Cisco Systems bejelentése szerint lezárult a távközlési szolgáltatóknak és nagyvállalatoknak szánt intelligens hálózat- és szolgáltatásfelügyeleti termékek fejlesztésében élenjáró Sheer Networks akvizíciója. A Sheer technológiája rugalmasan igazodik a hálózat változásaihoz, képes megfelelni a kiterjedt hálózatok igényeinek, és elősegíti az új technológiák, illetve szolgáltatások bevezetését. Mindezeknek köszönhetően az összetett hálózatok bonyolult karbantartási és működésfigyelési feladatai lényegesen leegyszerűsödnek.

A megállapodás keretében a Cisco közel 97 millió dollárt fizetett a kaliforniai cégért készpénzben és részvényopciókban.

„A Sheer Networks felvásárlásával tovább erősítjük újszerű és hatékony hálózatfelügyeleti megoldásokból álló kínálatunkat” – nyilatkozta Cliff Meltzer, a Cisco hálózatfelügyeleti technológiai csoportjáért felelős első elnökhelyettese, majd hozzátette: „A Cisco hálózatfelügyeleti modellje közös szolgáltatásplatformot biztosít az alkalmazások számára, és más gyártók felügyeleti alkalmazásait is támogatja. A Sheer hasonló filozófiája és architektúrája lehetővé teszi, hogy a távközlési szolgáltatóknak szánt új generációs felügyeleti platformunkkal és fejlett alkalmazásainkkal hamarabb a piacra léphessünk.”

A Sheer virtuális hálózati modellje még a bonyolult fizikai hálózatokat is áttekinthetővé varázsolja, mivel azokat elérhetővé teszi számos felügyeleti alkalmazás számára. A dinamikus hálózatleképezési réteg jóvoltából a hálózatok a felügyeleti alkalmazások egész sora számára válnak átláthatóvá és hozzáférhetővé. A Sheer Networks technológiájára és platformjára alapozva a Cisco olyan eszközöket, hálózatokat és szolgáltatás szintű felügyeleti alkalmazásokat szeretne kifejleszteni, amelyekkel a vállalatok intelligens módon felügyelhetik a több gyártótól származó hálózataikat, valamint hálózatra épülő szolgáltatásaikat. Más hardver- és szoftvergyártók alkalmazásai szabványos API-kon keresztül egyszerűen kapcsolódhatnak a Cisco alkalmazásaihoz. Ugyanezekkel az API-kkal az alkalmazások a távközlési szolgáltatók üzemviteli és kiszolgáló rendszereibe is könnyedén beilleszthetők.

Az ügylet lezárásával a Sheer Networks a Cisco Cliff Meltzer vezette hálózati technológiai csoportjának része lett. A Sheer Networks 1999-ben alakult. Kaliforniában és az izraeli Petach Tikvában összesen száz alkalmazottat foglalkoztat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák