Connect with us

Hirdetés

technokrata

200 milliós informatikai beruházás

Dotkom

200 milliós informatikai beruházás

Személyre szabott iparági megoldások a Revolution Software-től: nagyszabású informatikai beruházás az SCD Holding (CE) Rt.-nél.

Az SCD Holding (CE) Rt., Magyarország egyik vezető ingatlanfejlesztő cégcsoportja a Revolution Software-t választotta partneréül új, Microsoft Navision-alapú integrált vállalatirányítási rendszerének bevezetéséhez. Az SCD Holding (CE) Rt. a nagyszabású informatikai beruházás szükségességét a cégcsoport folyamatos bővülésével, a tavalyi évben felmutatott 20 milliárd forint összértékű beruházásaival, a 2005. januárjától kialakított négy új üzletágának megjelenésével, valamint további terjeszkedési terveivel indokolta. A Navision-rendszer bevezetésétől az SCD Holding (CE) Rt. tevékenységének eredményes racionalizálását, a hatékonyság növelését, a vállalat üzleti folyamatainak optimalizálhatóságát várja. A beruházás összértéke 200 millió forint.

A közel négyszáz alkalmazottat foglalkoztató, a Balaton-környéki turisztikai fejlesztésekkel is foglalkozó SCD Holding (CE) Rt. Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő vállalatcsoportja öt év alatt az ingatlanfejlesztés mellett az idegenforgalom és az építőipar területén is jelentős érdekeltséggel bír. A Siotour Rt.-t, valamint a Balaton északi partjának legnagyobb turisztikai cégét, a Balatontourist Rt.-t is megvásárló SCD csoportnak jelenleg 18 leányvállalata van Magyarországon, melyeken keresztül a cég tavaly több mint 20 milliárd forintot fektetett be hazánkban.

A négy fő üzletág – Vagyonkezelés és ingatlanfejlesztési-, Turisztikai-, Építőipari-, valamint Pénzügyi Lízing üzletág – köré szerveződött, 1,185 milliárd forint alaptőkéjű SCD Holding (CE) Rt. a tulajdonában található Siotour Rt. kemping és fedett szálláshely hálózatának hatékony üzemeltetéséhez, annak vállalatirányítási folyamatainak kezelésére négy, nemzetközi informatikai rendszerszállító céget minősített. A pályáztatási folyamatot követően a vállalatcsoport a Revolution Software által kínált Navision vállalatirányítási rendszert választotta.

Mivel a cégcsoporton belül az új rendszer alkalmazásával szinte minden területen ugyanolyan riportolási folyamatokat és egységes kontrolling rendszert kívánnak megvalósítani, így az új vállalatirányítási rendszer kiválasztásánál a megbízhatóságon túl fontos szempont volt a menedzsment munkáját segítő információk azonnali, online, és „up to date” megszerezhetősége.

„Azért döntöttünk a Revolution mellett, mert ez a vállalat kínálta azt a szoftvercsomagot, amely legközelebb állt a projekt által előírt követelményekhez mind a rendszerméretet, mind pedig a lefedett tevékenységeket tekintve.” – mondta Boltuch Dóra, a vállalat marketing vezérigazgató helyettese. „A megbízhatóság és az egyidejűség, a két legfontosabb kulcsszó, amit elvárunk a rendszertől.” – tette hozzá Boltuch.

A Siotour Rt.-nél július elején került sor az egyedi fejlesztésekkel kiegészített Navision vállalatirányítási rendszer bevezetésére, amelynek alapvető feladata a cég érdekeltségi körébe tartozó kemping- és fedett szálláshelyhálózat eddigi üzemeltetésének automatizálása. A cél egy központosított vállalatirányítási rendszer megvalósítása, amelyben az összes adat automatikusan egyetlen központba érkezik. A projekt eredménye: gyors és naprakész információ a különböző üzemeltetési feladatok koordinációjáról.
A bevezetésre kerülő kontrolling rendszer segítségével konszolidálhatóvá válik a 18 vállalatot magába foglaló cégcsoport tevékenysége, illetve naprakészen láthatók a beruházások tervezéséhez szükséges pénzmozgások adatai. A Navision rendszer kiemelkedő tulajdonsága a zavartalan bővíthetőség, amely korlátlan előnyöket kínál az SCD Group számára piaci pozíciójának további erősödése mellett is.

A bevezetésre kerülő rendszer különlegességei
„A partnerként választott Revolution Software-nek az SCD Holding (CE) Rt. számára egy olyan kontrolling rendszert kell kialakítania, amely csoportszinten tudja ellenőrizni a likviditást, emellett a rendszernek biztosítania kell az éves terv tényadatainak kontroll lehetőségét is. Ez különösen lényeges, mivel a cégcsoport 18 vállalatot foglal magában és beruházásai igen nagy léptékűek.” – mondta Juhász Zsolt, a nagyszabású informatikai fejlesztést végrehajtó Revolution Software Termék- és Szolgáltatás Üzletág igazgatója. A bevezetésnél különösen nagy szakértelmet kíván a nemzetközi beszámolórendszereknek való megfelelés és az a tény, hogy nagyon különböző üzletágak és iparágak kontrollját kell összehangolni.

A vállalatcsoport jövőbeni tervei
Jelenleg a Turisztikai és az Ingatlanfejlesztési üzletágban folynak a legnagyobb beruházások. A cégcsoport jövőbeni tervei közt szerepel az egész Balaton térséget érintő közel 100 milliárd forint értékű hosszú távú és komplex turisztikai fejlesztési program, mely minden igényt lefedő idegenforgalmi portfolió kialakítására ad lehetőséget. A társaság érdekeltségeinek száma tovább nőhet, mivel a cégcsoport vételi ajánlatot tett a Zalatour Kft. megvásárlására. A Zalatour megszerzésével az SCD a vonyarcvashegyi és keszthelyi kempinghez is hozzájutna, így valamennyi jelentős Balaton-környéki kemping és fedett szálláshely a csoport birtokába kerülne. A vállalat ingatlan-beruházásai között található a veszprémi Cédrus Lakópark, a siófoki Club 218 Lakópart, és a büki Apartmanház is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés