Connect with us

technokrata

A TVNET az internetes szolgáltatói piac átrendezésére készül

Dotkom

A TVNET az internetes szolgáltatói piac átrendezésére készül

Dinamikusan fejlődik a TVNET Rt.: a piac átrendezését tervezi az új vezető.

A hazai Internet „hőskorának” emblematikus cége, a TVNET Kft. 2004. nyarán az Euroexpert Holding Rt. többségi tulajdonába került, ügyvezetői posztját pedig Ifj. Lengyel Tibor (26) vette át. A cég egy év alatt megduplázta árbevételét, és az internetes szolgáltatói piac átrendezésére készül.

„Az Euroexpert 2004. augusztusában veszteséggel vette át a TVNET Kft.-t. Annak bevétele 2003-ban 525 millió forint volt, és körülbelül 3.000 ügyféllel rendelkezett” – nyilatkozta Ifj. Lengyel Tibor. Az átszervezés profiltisztítással, új gazdálkodási elvek bevezetésével, és az adósságok rendezésével kezdődött. Ezen intézkedések hatására 2004-ben az ügyfélszám az év végére elérte a 7.000-et, a bevétel pedig az 598 millió forintot. „Ez a növekmény az ügyfélszám emelkedéséhez viszonyítva talán nem tűnik soknak, de ahhoz elég volt, hogy a cég végre nyereséggel zárja az évet.”

„Az igazi fellendülés az idei évvel kezdődött. Már 2005. első félévében sikerült meghaladni az előző év teljes bevételét, és elérni a 600 millió forintot, ami az ügyfélszám igen dinamikus növekedésével – jelenleg mintegy 14 ezer – járt együtt. Minden arra mutat, hogy az év végére a bevétel eléri az 1,2 milliárdos összeget, és ügyfeleink száma is tovább növekszik, várhatóan meghaladja a 18 ezret” – mondta az igazgató.

„Határozott célkitűzésünk, hogy a TVNET újra jelentős szereplőjévé váljon az Internet piac mindhárom – lakossági, vállalati és tartalomszolgáltató – szegmensében. Nem titok, hogy záros határidőn belül szeretnénk bekerülni az öt legnagyobb hazai szolgáltató közé, és ezt igen dinamikus üzletpolitikával támogatjuk. Úgy gondoljuk, hogy az Internet ma már az alapinfrastruktúra része, és nélkülözhetetlen eleme egy fejlett, tájékozott társadalom mindennapjainak. Igyekszünk élenjárni a technikai innovációban, s remélem, hogy törekvéseink eredményeként a TVNET nevét mindenütt a nagy technológiai innovátorok között említik majd” – zárta szavait Ifj. Lengyel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák