Connect with us

technokrata

Dotkom

Windows XP SP3

Hivatalos bejelentés: a Windows XP-nek lesz harmadik javítócsomagja.

Hivatalosan is megerősítették, hogy a Microsoft legújabb asztali operációs rendszere a tavaly nyár végén kiadott második javítócsomag után ismét egy globális frissítéssel fog gyarapodni. Bernard Ourghanlian, a redmondi vállalat franciaországi részlegének technikai és biztonsági igazgatója nemrég bejelentette: lesz Windows XP SP3.

Ismeretes, hogy a Vista kiadása anno a Windows XP SP2 miatt csúszott: a vállalatnál dolgozó programozókat ugyanis átirányították a legnépszerűbb microsoftos operációs rendszert biztonságosabbá tevő csomag létrehozására. Ennek oka elsősorban a Megbízható Számítástechnika kezdeményezés elindítása volt, amelyet még maga Bill Gates jelentett be. A szoftverfejlesztő cégnek ugyanis eltökélt szándéka volt védettebbé tenni a felhasználókat az online veszélyekkel szemben: alapértelmezésként bekapcsolt, jobban használható tűzfalat kaptak az internetezők, számos olyan funkciót alapból letiltottak, amit a többség nem használ(t), de potenciális veszélyforrásként volt jelen a Windows-ban, megjelent a Security Center funkció stb.

Most azonban fordult a kocka: a francia közlés szerint az SP3 már csak a Vista megjelenését követően kerülhet ki a felhasználók számítógépére. Ennek oka ugyanaz, mint korábban: a programozók jelenleg a következő generációs OS-szel vannak elfoglalva. A bejelentés értelmében a harmadik javítócsomag debütálására még 2006-ban sor fog kerülni – azaz maradt arra remény, hogy a Vista nem közvetlenül karácsony előtt jelenik majd meg.

Azt jelenleg pontosan még nem tudni, milyen plusz funkciókat hoz magával az SP3. Nyilvánvalóan tartalmazni fogja az összes, addig megjelent (biztonsági) frissítést, ám az is valószínű, hogy további védelmi eszközökkel gyarapodik majd a Windows XP repertoárja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák