Connect with us

Dotkom

Windows XP SP3

Hivatalos bejelentés: a Windows XP-nek lesz harmadik javítócsomagja.

Hivatalosan is megerősítették, hogy a Microsoft legújabb asztali operációs rendszere a tavaly nyár végén kiadott második javítócsomag után ismét egy globális frissítéssel fog gyarapodni. Bernard Ourghanlian, a redmondi vállalat franciaországi részlegének technikai és biztonsági igazgatója nemrég bejelentette: lesz Windows XP SP3.

Ismeretes, hogy a Vista kiadása anno a Windows XP SP2 miatt csúszott: a vállalatnál dolgozó programozókat ugyanis átirányították a legnépszerűbb microsoftos operációs rendszert biztonságosabbá tevő csomag létrehozására. Ennek oka elsősorban a Megbízható Számítástechnika kezdeményezés elindítása volt, amelyet még maga Bill Gates jelentett be. A szoftverfejlesztő cégnek ugyanis eltökélt szándéka volt védettebbé tenni a felhasználókat az online veszélyekkel szemben: alapértelmezésként bekapcsolt, jobban használható tűzfalat kaptak az internetezők, számos olyan funkciót alapból letiltottak, amit a többség nem használ(t), de potenciális veszélyforrásként volt jelen a Windows-ban, megjelent a Security Center funkció stb.

Most azonban fordult a kocka: a francia közlés szerint az SP3 már csak a Vista megjelenését követően kerülhet ki a felhasználók számítógépére. Ennek oka ugyanaz, mint korábban: a programozók jelenleg a következő generációs OS-szel vannak elfoglalva. A bejelentés értelmében a harmadik javítócsomag debütálására még 2006-ban sor fog kerülni – azaz maradt arra remény, hogy a Vista nem közvetlenül karácsony előtt jelenik majd meg.

Azt jelenleg pontosan még nem tudni, milyen plusz funkciókat hoz magával az SP3. Nyilvánvalóan tartalmazni fogja az összes, addig megjelent (biztonsági) frissítést, ám az is valószínű, hogy további védelmi eszközökkel gyarapodik majd a Windows XP repertoárja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő