Connect with us

Egy éven belül megvehető üzemanyagcella notebookhoz

Dotkom

Egy éven belül megvehető üzemanyagcella notebookhoz

Az LG bejelentése szerint a vállalat lesz az első a piacon, „aki” kereskedelmi forgalomban kapható termékként fogja árulni az üzemanyagcellákra alapuló hordozható energiaforrást.

Az LG leányvállalata, az LG Chem fejlesztésének eredménye az az üzemanyagcellás megoldás, amely egy éven belül a piacra kerül – legalábbis a cég állítása szerint. A könnyedén eltávolítható és csatlakoztatható eszköz egy, a reakciónak helyt adó palackból és egy metanolos üzemanyag-tartályból áll, írta a The Register. A kettő együtt 25 wattnyi energia előállítására képes, és ezt az energiaszintet több mint tíz órán keresztül folyamatosan biztosítani is tudja a felhasználó notebookja számára. Az LG Chem közlése értelmében a készülék élettartama valahol 4000 óránál (azaz durván 400 újratöltésnél) ér véget.

Nem korlátozódik azonban csupán a noteszgépekre ez a fajta energiaforrás: az LG Chem elmondása szerint olyan kézi eszközöket is táplálhat majd, mint a hordozható médialejátszók és mobiltelefonok. Nyilvánvalóan ezekben az üzemanyagcellás megoldás egy kisebb változata kaphat helyet. A jelenlegi kivitelezés azonban nem a legkompaktabb – amint ez a fotókon is látszik -, az „akkumulátor” tömege kicsivel van csupán 1 kilogramm alatt.

Az LG becslése szerint jövőre az üzemanyagcellás energiatáplálásra alapuló készülékek piaca 600 millió dolláros forgalmat fog lebonyolítani, ami 2010-re már 1,9 milliárd dollárra emelkedik. Ezen a téren szeretne jelentős előnyt kovácsolni magának a gyártó, mivel a kereskedelmi forgalomban már 2006-ban meg kívánja jelentetni első eszközeit. Nem lesz azonban könnyű dolga, mivel a Toshiba szintén komoly erőforrásokat fordít az üzemanyagcellák fejlesztésére – igaz, ez utóbbi vállalat csak 2007-re tervezi az első, nagy mennyiségű sorozat piacra hozatalát.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom