Connect with us

technokrata

A kínai CERNET a Cisco útválasztó-rendszerével bővíti hálózati infrastruktúráját

Dotkom

A kínai CERNET a Cisco útválasztó-rendszerével bővíti hálózati infrastruktúráját

Korszerű alkalmazások az Internet-felhasználók és az oktatási központok számára.

A Cisco Systems bejelentette, hogy a világ legnagyobb oktatási hálózata, a CERNET a Cisco CRS-1 Carrier Routing System termékcsaládot választotta országos gerinchálózatának bővítéséhez és összhálózati teljesítményének növeléséhez. Az egész országot behálózó számítógépes oktatási és kutatási hálózatot a kínai kormány alapította, és közvetlenül a kínai Oktatási Minisztérium felügyelete alá tartozik. A CERNET hálózatában az ezernél is több egyetemhez és oktatási intézményhez több mint húszmillió felhasználó kapcsolódik. Az oktatási és kutatási célú kezdeményezés a kínai internetes gerinchálózatnak is szerves része.

A másodpercenként akár kilencvenkét terabites (billió bites) sebességre is képes Cisco CRS-1 útválasztó-rendszer Kína átfogó informatikai infrastruktúrájának jelentős fejlesztése mellett a CERNET új generációs internetes alkalmazásainak elterjesztéséhez is megteremti az alapokat. A távközlési szolgáltatóknak és kutatói intézményhálózatoknak szánt új generációs Cisco CRS-1 útválasztó-rendszer folyamatos üzemet és rugalmas szolgáltatásokat kínál, és hosszú távra biztosítja az alapokat a korszerű rendszerek üzemeltetéséhez. Az új megoldással elérhető másodpercenkénti 92 terabites sebességgel az USA kongresszusi könyvtárának teljes gyűjteménye letölthető lenne 4,6 másodperc alatt.

A Cisco CRS-1 útválasztó-rendszert a Peking, Sanghaj, Kuangcsu, Wuhan és Nanking városokban található központi CERNET-csomópontokban telepítik. Az infrastruktúra fejlesztése ezekben a nagy központokban jobb hatékonyságot és nagyobb kapacitást eredményez, és így a gyors ütemben bővülő felhasználói bázis számára megteremti az alapokat a korszerű alkalmazások használatához.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a CERNET-tel való együttműködésen túl Kína Internet-hálózatának folyamatos fejlesztésében is részt vehetünk. Nagyon örülünk, hogy a CERNET cégünkre támaszkodva kívánja a legnagyobb kínai oktatási és kutatási hálózat kapacitását növelni” – nyilatkozta Owen Chan, a Cisco Systems délkelet-ázsiai és csendes-óceáni térségéért felelős elnöke.

Li Xing professzor, a CERNET Network Center elnökhelyettese így nyilatkozott: „Ahogy mind többen használják az Internetet, és egyre korszerűbb internetes alkalmazások látnak napvilágot, a szabványos, másodpercenként 2,5 gigabites gerinchálózati sebesség már nem elegendő. A Cisco CRS-1 útválasztó-rendszer jelentősen fokozza a CERNET gerinchálózati kapacitását, és egyben lehetővé teszi új oktatási és kutatási alkalmazások kifejlesztését.”

A Cisco új útválasztó-rendszere megbízható alapokat nyújt a nagy sávszélességű alkalmazások széles körű elterjesztéséhez, és számos újítással segíti az igény szerinti videolejátszást (video on demand) és a valós idejű interaktív szolgáltatásokat. Mindezek a lehetőségek Kína robbanásszerűen fejlődő szélessávú piacán nagyságrendekkel növelik a kiépíthető hálózati kapacitást, és elősegítik az új generációs szolgáltatások bevezetését. A CERNET adatai szerint Kína internetes felhasználóinak száma 2005 júniusában elérte a 103 milliót.

A CERNET-hez hasonló nagy kiterjedésű WAN-hálózatokban a Cisco CRS-1 útválasztó-rendszere kitűnő alapokat szolgáltat a Cisco Internet Protocol Next Generation Network (IP NGN) megoldásokhoz. Az új generációs Internet folyamatos térhódításával a Cisco technológiája lényeges előnyöket biztosít, amit a CERNET 2004 decemberében több teszttel is alátámasztott: a pekingi és a tiancsini helyszíneken a világon először sikerült valós idejű alkalmazásokat a hálózaton keresztül másodpercenként 40 gigabites sebességgel használni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp