Connect with us

technokrata

HP ProCurve: teljesítmény és biztonság

Dotkom

HP ProCurve: teljesítmény és biztonság

A HP ProCurve Hálózati Üzletág innovatív hálózati architektúrájának kibővítésével javítja a teljesítményt és a biztonságot.

A HP ProCurve Hálózati Üzletág bemutatott, új termékei tovább bővítik az Adaptív EDGE Architektúrát, valamint még biztonságosabbá és megbízhatóbbá teszik a hálózati működést.

Az új termékek közé tartozik az ágazat első InterConnect Fabric (ICF) switche, az Identity Driven Manager felügyeleti program frissített változata, a WLAN hozzáférési pontok egységes kezelését támogató, új ProCurve Mobility Manager szoftver, valamint a WLAN hozzáférési pontok telepítését egyszerűsítő Power-over-Ethernet (PoE) switch.

A HP ProCurve Hálózati Üzletága által kidolgozott Adaptív EDGE Architektúra lényege a hálózat szélein is intelligens működés, ahol üzleti szabályok alapján automatikusan konfigurált, megbízható interconnect egység biztosítja a központi felügyelethez és a hálózat pereméig terjedő kontrollhoz szükséges csatlakozást. Ennek az architektúrának a jegyében születtek meg a ma bemutatott, nagy teljesítményű és magas rendelkezésre állási szintű termékek, amelyek lehetővé teszik a hálózati biztonság dinamikus és moduláris ellenőrzését, egyszerűsítik a hálózatot és az üzleti működést, és javítják a produktivitást.

„A ProCurve márka egyet jelent a folyamatos innovációval” – mutatott rá Wenceslao Lada, a HP ProCurve Hálózati Üzletág EMEA-régióbeli alelnöke és ügyvezető igazgatója. „Az Adaptív EDGE Architektúra új generációs elemei, köztük a nagy teljesítményű és megbízható InterConnect Fabric és a biztonságos hozzáférés egyszerű szabályozásáról gondoskodó, frissített Identity Driven Manager szoftver révén a ProCurve átfogó biztonsági funkcionalitású, megbízható és megfizethető hálózattal elégíti ki az ügyfelek igényeit.”

8100fl ProCurve InterConnect Fabric Switch család
A 8100fl ProCurve InterConnect Fabric Switch család a ProCurve első generációs InterConnect Fabric megoldása, amelyet az üzletág a Riverstone Networkstől 2004-ben megvásárolt technológiák felhasználásával fejlesztett ki.

A nagyfokú rendelkezésre állást és megbízhatóságot nyújtó, önkonfiguráló megoldás kihasználja az intelligens hálózati peremvidék döntéshozatali képességeit, ily módon mérsékli a biztonságos, mobil konvergens hálózatok teljes rendszerköltségét. A ProCurve 8100fl portfólió első tagjai a 8108fl és 8116fl InterConnect Fabric switchek, és a Gigabit és 10 Gigabit blade-család.

A 2.000 feletti létszámú, 30 hálózati helyszínnel rendelkező Cambridgeshire Constabulary brit rendőrségi körzet több mint hét éve használ ProCurve megoldásokat. Hálózatának az adatátvitelt, valamint a beszédcélú, rádió- és videóforgalmat egyaránt támogatnia kell. Magas rendelkezésre állási szintű, redundáns, megbízható és nagy teljesítményű rendszerre van szüksége, és – más állami szervezetekhez hasonlóan – a megtérülés terén is komoly követelményeket támaszt.

Jeremy Curtis, a Cambridgeshire Constabulary hálózati szolgáltatásokért felelős vezetője ekképp nyilatkozott a ProCurve-ről: „Tevékenységünk kritikus jellege folytán stabil alapokra kell építenünk rendszereinket. Jó teljesítménye, kiemelkedő megbízhatósága és alacsony bekerülési és üzemeltetési költsége miatt döntöttünk a ProCurve mellett. A termékválasztékát, teljesítményét és műszaki jellemzőit tekintve folyamatosan fejlődő ProCurve portfólió sorra felülmúlta várakozásainkat.”

Majd így folytatta: „Időnként kreatív technológiai megoldásokra van szükségünk. Gyakran előfordul, hogy rövid időn belül kell alkalmazkodnunk a gyors változásokhoz. A ProCurve Adaptive Edge architektúra biztosítja számunkra ezt a rugalmasságot. Meggyőződésünk, hogy a ProCurve Interconnect Fabric Switch 8100fl család is tovább folytatja majd ezt a trendet, és még magasabbra emeli infrastruktúránk központi elemeinek megbízhatóságát, teljesítményét és rendelkezésre állását.”

ProCurve Identity Driven Manager 2.0
A ProCurve Identity Driven Manager 2.0 (IDM 2.0) a ProCurve Manager Plus 2.0 bővítőmodulja. Jelenleg ez az ágazat legfrissebb szoftvere a vezetékes és vezeték nélküli hálózatok biztonságos, automatikus hozzáférésének szabályozására. A RADIUS szabványra épülő IDM 2.0 segítségével a rendszergazda központilag kezelheti a hálózati csatlakozáskor a felhasználókhoz rendelt hozzáférési jogokat. Emellett az IDM 2.0 dinamikusan beállítja a ProCurve eszközök hozzáférési jogosultságait, prioritásait és sávszélességét érvényesítő paramétereket.

Az IDM 2.0 frissítés innovatív kliens-integritási megoldása a Trusted Computing Group TNC (Trusted Network Connect) szabványára épül, és ily módon lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több, a TNC architektúrát támogató szállító megoldásai közül válasszák ki vírusellenőrző és személyi tűzfalszoftverüket. Az IDM 2.0 támogatja az Access Control List konfigurációt, és ezen keresztül a kritikus IT-alkalmazások és informatikai eszközök adaptív vezérlését. Az IDM 2.0 telepítése is sokkal egyszerűbb: beállításai automatikusan igazodnak a vállalati adatbázisokhoz és szinkronizálják egymással az IDM hozzáférési szabálycsoportokat. Az IDM 2.0 ennek köszönhetően még egyszerűbb használatot, szorosabb integrációt és összességében véve biztonságosabb hálózati hozzáférést garantál.

ProCurve Mobility Manager 1.0
Az új ProCurve Mobility Manager 1.0 a ProCurve Manager Plus bővítőmodulja. Hatékony, megfizethető árú és nagy teljesítményű felügyeleti eszközöket biztosít a ProCurve vezeték nélküli LAN-komponensek központi konfigurálásához, frissítéséhez, figyeléséhez és javításához, ezzel is javítva a hálózat középpontjából végzett felügyelet minőségét.

A versenytárs termékekkel összehasonlítva az egységes felhasználói felületre és átfogó adatbázisra épülő Mobility Manager 1.0 és a ProCurve Manager Plus, integrált szemlélettel, egyedülálló módon képes tájékoztatást adni a hálózat vezetékes és vezeték nélküli elemeiről és kontrollálni azok működését. A könnyen kezelhető és egységes felügyeleti rendszer a felhasználók és az alkalmazások számára egyaránt kiváló szolgáltatásminőséget nyújt.

Gigabit uplinkkel ellátott 2600-8-PWR ProCurve Switch
A hálózat szélein rendelkezésre álló intelligenciát tovább növeli a kisebb költségű mobil és konvergens hálózatok kialakítását támogató 2600-8-PWR ProCurve Switch. A teljes körűen menedzselt, összekapcsolható (stackable) switch nyolc auto-sensing 10/100 PoE porttal és egy dual-personality Gigabit uplinkkel rendelkezik.

Az integrált PoE és nagyvállalati szintű szoftverjellemzőket tartalmazó, kis sűrűségű, gazdaságos switch jobb funkcionalitást kínál a vezeték nélküli hozzáférési pontok széles körű alkalmazásához (például opcionális redundáns tápegységgel javítja a megbízhatóságot). Az IP-telefonok és vezeték nélküli hozzáférési pontok használatához általános hálózati csatlakozást és PoE jellemzőket igénylő néhány fős munkacsoportok és távoli irodák számára is ideális megoldás.

Árak és piaci bevezetés (Becsült listaárak az EMEA-régióban. A konkrét ár eltérhet az itt megadott összegtől.)
A 8108fl ProCurve InterConnect Fabric Switch ára 23 995 euró, a 8116fl switché pedig 33 495 euró. Mindkét termék bevezetése október 1-jén várható. A ProCurve Identity Driven Manager 2.0 és a ProCurve Mobility Manager 1.0 terv szerint december 1-én kerül piacra, 3969 eurós illetve 1449 eurós áron. Az októbertől kapható, Gigabit Uplinkkel ellátott 2600-8-PWR ProCurve Switch ára 649 euró.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle