Connect with us

technokrata

Az IBM és a Maersk Logistics együttműködése

Dotkom

Az IBM és a Maersk Logistics együttműködése

A pusztán információ tárolására szolgáló passzív címkékkel ellentétben a vezeték nélküli TREC eszközök jelentős feldolgozó kapacitással is rendelkeznek.

Az IBM és a Maersk Logistics, az A.P. Moller-Maersk csoport tagja, új, közös kezdeményezést jelentett be a globális beszállítói hálózat-műveletek nagyobb, real-time átláthatóságát szolgáló tárolóegység-követő rendszerek fejlesztésére és az árucikkek szállításában a biztonság fokozására. A megoldás részét képezik intelligens, vezeték nélküli követő eszközök és egy fejlett technológiát alkalmazó hálózat is, amelyeket a gyártók, kereskedők, logisztikai kiszolgálók, szállítók és kormányzati felhasználók egyaránt hasznosíthatnak a szállítmányok azonnali azonosítására.

A közös fejlesztés során az IBM és a Maersk Logistics kutatási, üzleti tanácsadó és mérnökcsapatokat állított fel, amelyek vámkezeléssel, kikötői és határellenőrzési irányítással, beszállítói hálózatirányítással és szállítmányozással foglalkozó technológiai szakértők és belső szakemberek részvételével működnek. A megoldás alapja az IBM vezető hardver- és szoftver-technológiája, a Maersk Logistics globális beszállítói szakértelmével kiegészítve. A két vállalat először ötvözött két fontos feltörekvő technológiai megoldást:

Intelligens, real-time követést lehetővé tevő eszközök (Tamper-Resistant Embedded Controllers, TREC), amelyek a szállítmány részét képező tárolóeszközökre erősíthetőek, és kialakításuknál fogva ellenállóak a használat során keletkező behatásoknak. A pusztán információ tárolására szolgáló passzív címkékkel ellentétben a vezeték nélküli TREC eszközök jelentős feldolgozó kapacitással is rendelkeznek, amely adatok küldését és fogadását is lehetővé teszi. A készülékek automatikusan begyűjtik az információt minden tárolóegységről, beleértve az azok fizikai helyét jelző GPS-koordinátákat, hőmérsékletet, páratartalmat, és a szenzorok által jelzett esetleges rongálást is.

A TREC eszközök által, tulajdonoshoz nem kötött hálózatokban begyűjtött adatokat és üzleti integrációs rendszereket ötvöző, maximálisan integrált rendszer. A hálózat manuális folyamatokat nem használ, és a beszállítói lánc minősített tagjai számára hozzáférhetővé teszi a számukra szükséges adatokat. A begyűjtött információt decentralizált adatbázisokhoz lehet rendelni, amelyekben minden résztvevő a saját adataiért felelős. A szolgáltatás-központú infrastruktúrának köszönhetően a résztvevők azonnal hozzáférhetővé tehetik a kívánt információt.

Ez az egyedülálló megoldás igény szerinti hozzáférést biztosít a globális beszállítói láncok tagjainak az aktuális, szállítmányozással kapcsolatos adatokhoz. A megoldás támogatja a Vámigazgatások Világszervezete (World Customs Organization, WCO) által kiadott, a globális kereskedelem előmozdítását és biztonságát szolgáló új kertrendszert is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle