Connect with us

technokrata

A finn Elcoteq Európai Részvénytársasággá alakul

Dotkom

A finn Elcoteq Európai Részvénytársasággá alakul

2005. szeptember 28-án az Elcoteq vezetősége tájékoztatást adott a vállalat európai részvénytársasággá (SE) való átalakulásáról, és a cégcsoport európai földrajzi területének működését irányító új irodájának megnyitásáról.

Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter és Antti Piippo, az Elcoteq igazgatóságának elnöke 2005. szeptember 28-án bejelentették, hogy a cég az európai nagyvállalatok közül elsőként „Európai Részvénytársasággá” (Societas Europaea) alakul és európai központját Budapestre helyezi.

Az Elcoteq – a vállalat nemzetközi tevékenységét szélesítő stratégiájának részeként – a nagy európai uniós iparvállalatok sorában legelsőként veszi fel az európai részvénytársasági cégformát. Az említett stratégiai cél a vállalat egyik központi törekvése, amellyel az Elcoteq a vállalat versenyképességét kívánja fokozni világpiaci méretekben. Az európai részvénytársasággá alakulással párhuzamosan a vállalat neve is megváltozik; a társaság új neve: Elcoteq SE.

Az Elcoteq különféle operációs modellek előnyeit kívánja kiaknázni a vállalat hatékonyságának fokozása és jövőbeli versenyképessége szilárd megalapozása érdekében. A finn cég értelmezésében a hatékonyság fokozása azt is magában foglalja, hogy oly módon decentralizálja működését, hogy az fizikailag a megrendelők termékeinek célpiacai közelében valósuljon meg. Az Elcoteq idén Brazíliában és Indiában is megkezdte elektronikai gyártási szolgáltatási tevékenységét és létrehozott egy nemzetközi irodát Zugban, Svájcban. A vállalat legújabb termelőüzeme 2005. október 7-én nyílik meg Szentpéterváron.

Az, hogy a vállalat Magyarországon, Budapesten, azaz a közép-európai piacok közelében nyit új irodát, elősegíti a vállalat nemzetközi tevékenységét szélesíteni kívánó stratégiai törekvésének megvalósulását. Ezen stratégia egyik célkitűzése, hogy a vállalat működése a végfelhasználói piacokhoz és a vállalat saját fő működési területeihez a lehető legközelebb történjen. Az új európai iroda lesz az Elcoteq itteni földrajzi területének fő irányítóközpontja.

Budapest ideális helyszín az Elcoteq vevői, valamint a vállalat Európán belüli saját tevékenysége szempontjából; az Elcoteq legnagyobb gyártóüzemei Magyarországon találhatóak, Budapest pedig jó közlekedési és szállítási összeköttetésekkel rendelkezik Európa többi része felé. Az Elcoteq véleménye szerint az új iroda a vállalat Európai Únión belüli munkaerő-felvételi lehetőségeit is javítani fogja.

Magyarországon az Elcoteqnek Budapesten és Pécsett vannak érdekeltségei. Pécsett két gyártóüzemmel és egy új termékek bevezetésével foglalkozó úgynevezett NPI-központtal rendelkezik a vállalat. A gyártóüzemek felhasználói végtermékeket és telekommunikációs hálózati eszközöket gyártanak. Az Elcoteq jelenleg közel 5.000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom