Connect with us

technokrata

Luxus notebook a Delltől

Dotkom

Luxus notebook a Delltől

Az alacsony árairól híres forgalmazó a felsőkategóriában nyit.

A Dell azáltal kerülhetett be az USA legnagyobb PC-forgalmazói közé, hogy mindig is élen járt az árcsökkentésben, a konkurenciánál olcsóbb termékek értékesítésében. Ennek azonban meg lett az a következménye, hogy az árrés meredeken esésnek indult; ez pedig pár hónapja már komoly financiális problémába sodorta a céget. Mivel túlságosan a diszkont termékekre koncentráltak, ezért a közép- és felsőkategóriás (azaz a magasabb profitszintű) szegmensben elmaradtak a vevők, és ez visszaütött a vállalatra.

Éppen ezért jelentette be a Dell a minap, hogy megújítja a luxuskategóriába tartozó PC-it; többek között egy desktop komputert és egy noteszgépet is bemutatott az észak-amerikai forgalmazó. Ez utóbbi az XPS M170-es elnevezést kapta. Kijelzője a mindmáig ritkaságnak számító 17 colos képátlóval rendelkezik, tehát akár desktop PC-ként is megállná a helyét. Mivel Centrino alapokon nyugszik a noteszgép, ezért egy 2 GHz-es Pentium M (760-as számozású) processzor kapott benne helyet, melyet akár 2,26 GHz-esre is lehet cserélni, ha a vevő igényli.

Habár az új típusok mindegyike a Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 operációs rendszerét alkalmazza, a Dell fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy ezen modellek már képesek a Windows Vista zökkenőmentes futtatására is. Mivel luxusszintű termékről van szó, nem meglepő, hogy az indulóár 2700 dollárnál található. Ehhez viszont jár egy 15 hónapig használható vírusvédelmi csomag is, melyet a McAfee biztosít a leendő vásárlóknak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek