Connect with us

technokrata

Synergon-Huawei Oktatási Központ nyílt Budapesten

Dotkom

Synergon-Huawei Oktatási Központ nyílt Budapesten

A magas minőségű kínai információ-technológiai ipar egyik legsokoldalúbb információs bázisa jön létre Kelet-Európában.

A Synergon Informatikai Rt. 2005. szeptember 27-én, Budapesten megnyitotta Európa első olyan Huawei oktatási központját, amelyet teljes körűen partnercég – jelen esetben a Synergon – működtet. Ezzel a magas minőségű kínai információ-technológiai ipar egyik legsokoldalúbb információs bázisa jön létre Kelet-Európában. A kurzusok a világ egyik legnagyobb és leggyorsabban fejlődő, hálózati eszközöket és megoldásokat gyártó vállalatának termékeit kívánják bemutatni és megismertetni a régió szakembereivel.

Az eseményre szeptember 27-én került sor a Synergon Informatikai Rt. székházában, Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter jelenlétében. A centrum megnyitása kiváló példa a technológiai élvonalat képviselő magyar-kínai együttműködésre. Az esemény jelzi: a Huawei a Synergont szánja regionális központjának, és ezzel példát mutat más, érdeklődő kínai vállalatoknak is.

Mint azt Száray Loránt vezérigazgató elmondta – a Synergon Informatikai Rt. és a Huawei Technologies Investment Co. Ltd. 2005 áprilisában regionális rendszerintegrátori megállapodást kötött. E megállapodás azért nagy jelentőségű, mert a kínai vállalat minőségileg kimagasló, felhasználóbarát termékei gyorsabban és egyszerűbben juthatnak el Magyarországra, Horvátországba, Csehországba és Szlovákiába. A Synergon kiemelkedő fontosságúnak tartja a Huawei termékek alapos megismertetését a régió informatikusaival, ennek érdekében azok használatát bemutató tanfolyamokat szervez. A szakemberek számára fontos tény, hogy a Huawei termékei a legfejlettebbek közé tartoznak a világon, megelőzik sok nagynevű globális vállalat termékeit. Példaként említhető a felhasználó igényein alapuló ASIC alapú tervezési rendszer, mely segítségével a piac igényeihez gyorsan alkalmazkodó, ugyanakkor jól skálázható, nagy teljesítményű hálózati megoldások hozhatóak létre.

A Huawei Minősített Oktatási Központ (Huawei Authorized Training Center – HATC) létrehozásának nem kevésbé fontos célja, hogy a régióban elterjessze a Huawei legjobb megoldásait, működés közben bemutatva azok előnyeit. A tanfolyamok elsősorban a nagyvállalati hálózatos mérnököknek, szolgáltatóknak, valamint informatikai biztonsági rendszereket üzemeltető szakembereknek adnak ismeretanyagot e területekről. A képzési centrumokban zajló oktatásokon tehát mindenekelőtt leendő felhasználók szakembereinek célszerű részt venni.

Az oktatási központ első körben általános jellegű tanfolyamokat indít a várható piaci igények kielégítésére (high-end router, switch ismeretek, tűzfalak), a későbbiekben további területekre is kiterjeszti az oktatást. A centrum laborjában 1,5 millió USD értékű eszközpark áll a hallgatók rendelkezésére, többek között a Huawei legkorszerűbb és egyben második legnagyobb routere (NE80E), amelyhez kevés hasonló akad ma a piacon. A hallgatók nem csupán elméleti ismereteket szereznek, hanem laborgyakorlatok keretében a szükséges technológiai- és eszközspecifikus ismeretekre is szert tesznek. A tervek szerint a centrum működésének későbbi szakaszában minősítéseket megalapozó kurzusokra is várja a jelentkezőket. Az oktatók a Synergon több mint 5 éves hálózati tapasztalattal rendelkező gyakorló mérnökei, akiknek felkészítésére a Huawei shenzeni (Kína) központjában került sor.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle