Connect with us

technokrata

FAUST harctéri ellenőrző és irányító rendszerrel felszerelt francia-német dandár

Dotkom

FAUST harctéri ellenőrző és irányító rendszerrel felszerelt francia-német dandár

Az EADS harctéri ellenőrző és irányító rendszerrel támogatja a NATO Reagáló Erői 7-es váltásának (NRF7) német elemeit.

Az EADS vállalat szerződést kötött a Bundeswehr Központi Információirányítási és Információtechnológiai Egységével (Federal Office for Information Management and Information Technology of the Bundeswehr), amelynek értelmében az EADS mintegy 150 FAUST berendezés-készlettel támogatja a NATO Reagáló Erői 7-es váltásának (NRF7) német egységeit. Ezek a berendezések különböző fajtájú járművekbe szerelhetők, beleértve a WOLF, DURO és FUCHS típusokat, amelyeket az NRF7 francia-német dandárokhoz szállítanak 2006 folyamán.

A német FAUST mozaikszó a fegyveres erők harctéri és irányító rendszerét jelenti a taktikai irányítási szinteken, amelyet azért fejlesztették ki, hogy növeljék a katonák biztonságát. A rendszer automatikusan frissített helyzet- és pozíció információkkal látja el a felhasználót, meggyorsítva és javítva az irányítási és ellenőrzési folyamatokat, így segítve a hatékonyabb és pontosabb döntések meghozatalát.

Az EADS és a Bundeswehr (német fegyveres erők) által közösen kifejlesztett harctéri ellenőrző és irányító rendszert már sikeresen működtették Afganisztánban, Boszniában és Koszovóban. A berendezést nemzetközi feladatok végrehajtására tervezték, így egy olyan egységet is tartalmaz, amely biztosítja az együttműködési képességet más országokban működő ellenőrző és irányító rendszerekkel. Német, angol és magyar nyelvű felhasználói interfésszel rendelkezik, a kívánt nyelv a rendszer indításakor kiválasztható.

A Defence and Communications Systems (DCS) az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) részlegének integrált része.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2004-ban mintegy 5,4 milliárd euró árbevételt ért el és tíz országban megközelítőleg 23.000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakéta rendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és a légi közlekedési elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülésipari-, a védelmi- és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2004-ben a társaság értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy 110.000 főt foglalkoztatott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle