Connect with us

technokrata

Magyarul a rootkit-fenyegetések ellen

Dotkom

Magyarul a rootkit-fenyegetések ellen

Az F-Secure Internet Security 2006 és az F-Secure Anti-Virus 2006 még azelőtt felismeri a kémprogramokat, hogy azok feltelepülnének a számítógépre. Mindkét új szoftvercsomagban elérhető a BlackLight technológia, ami a rootkiteket hatástalanítja.

„A legtöbb ember nemcsak, hogy nem ért az IT-biztonsági kérdésekhez, de nem is szeretne foglalkozni a vírusokkal, a spamekkel és hasonló témákkal. Egyetlen dolgot szeretnének: nyugalmat” – nyilatkozta a budapesti ISSE konferencián ma előadó Risto Siilasmaa, az F-Secure Corporation vezérigazgatója. „Az otthoni felhasználókat nem érdekli a számítógép. A számítógép az ő szemükben egy eszköz, és csak abban szeretnének biztosak lenni, hogy működik, és hogy munkáik, adataik, fájljaik biztonságban vannak. Az Internet Security megalkotásánál ezt tartottuk szem előtt” – tette hozzá Risto Siilasmaa.

Az F-Secure Internet Security 2006 és az F-Secure Anti-Virus 2006 egyik legfontosabb szolgáltatása a valós idejű kémprogram elleni védelem, ami a nem szándékosan telepített kém- és hirdetőprogramok ellen nyújt megoldást. Ezek a programok általában fájlmegosztó rendszereken keresztül – játékok, zene vagy más szórakoztató tartalom letöltésekor – kerülnek a számítógépekre. Az F-Secure megoldásai az első olyan vírusvédelmi termékek, melyek még azelőtt felismerik a kémprogramokat, hogy azok feltelepülnének a számítógépre.

Mindkét szoftvercsomagban beépített keresőmotorként elérhető a BlackLight technológia, ami a rootkiteket, a fejlett rejtőzködési technikát alkalmazó rosszindulatú kódokat hatástalanítja. A vírusvédelmi frissítések során a keresőmotor is automatikusan frissül, és a BlackLight által megtalált rejtett rootkit fájlokat a víruskereső ellenőrzi.

„A termékek fejlesztése során az egyik fő cél az volt, hogy egy valóban könnyen telepíthető és karbantartást nem igénylő szoftvert hozzunk létre. Az átfogó vírusvédelem, a tűzfal, a legnagyobb vetélytársainknál gyakoribb védelmi frissítések és egy sor új szolgáltatás bevezetésével jelentős fejlesztést vittünk véghez termékeinkben. Az F-Secure Internet Security 2006 és az F-Secure Anti-Virus 2006 olyan egymást kiegészítő eszközökből állnak, amelyek működése teljes körű, egyszerűen használható biztonsági megoldást kínál a családok számára” – mondta el Trond Neergaard, az F-Secure Corporation fogyasztói üzletágának alelnöke.

A gyermekek védelmét szem előtt tartva az F-Secure egy időzár funkciót is beépített az F-Secure Internet Security 2006 Parental Control szolgáltatásába. A szülők mostantól nem csak a kétes tartalmú internetes tartalmak ellen képesek a kicsiket megvédeni, de ésszerű időkorlátokat is meghatározhatnak az internet böngészésére.

A postafiókokat elárasztó kéretlen levelek válogatásába belefáradt felhasználóknak valós idejű feketelistázási funkciót (Real-time Blackhole List, RBL) biztosít az F-Secure Internet Security 2006 anti-spam megoldása. Az RBL funkció egy levélszemét-küldők által is használt IP-cím adatbázist használ a kéretlen levelek felismeréséhez. Ez a funkció szintén elősegíti az elterjedt adathalászati technikák elleni védekezést. A termék a modemes kapcsolatot használó ügyfelek védelmére továbbra is magában foglalja a betárcsázó-programok elleni Antidialer szolgáltatást.

Mindkét megoldás szoftveres felhasználói felülettel rendelkezik az F-Secure Virus World Map szolgáltatáshoz, amely a világon ismert vírusfertőzések leírását tartalmazza földrajzi régiók szerint. Angol, német, francia, svéd és finn nyelven elérhető továbbá egy oktató felület, melynek célja, hogy végig vezesse a felhasználót a termékek különböző funkcióinak használatán, és segítsen az adatbiztonság alapelveinek megértésében.

Az intelligens telefonok tulajdonosainak az új termékekben egy hónapos, ingyenes F-Secure Mobile Anti-Virus próbaverzió található. Az F-Secure Mobile Anti-Virus a jelenleg elérhető legátfogóbb megoldás az intelligens telefonok kártékony tartalom – mobilvírusok, férgek, trójaiak, kéretlen üzenetek és hibásan működő alkalmazások – elleni védelméhez.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák