Connect with us

technokrata

Az Oracle tulajdonába kerül a G-Log

Dotkom

Az Oracle tulajdonába kerül a G-Log

A cég megvásárlásával az Oracle átfogó logisztikai megoldásplatformmal egészíti ki ellátásilánc-kezelő alkalmazásait.

Az Oracle az San Francisoban zajló Oracle OpenWorld konferencián bejelentette, hogy megállapodott a G-Log nevű, logisztikai és szállítmányozási szoftvereket fejlesztő magáncég megvásárlásáról. Az ügylet várhatóan 2005 végére zárul le a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével és az egyéb szokásos feltételek teljesítésével. A felek a pénzügyi részletekről nem nyilatkoztak.

A globalizáció, az emelkedő üzemanyagárak, a fokozott biztonsági követelmények, a szigorodó szabályozás és a szállítási kapacitások szűkössége miatt folyamatosan nő az igény a korszerű és összetett funkciókat kínáló logisztikai és szállításszervezési alkalmazások iránt. A G-Log szoftverei egységes környezetet biztosítanak az ellátási lánc működésének átfogó megtervezéséhez és optimalizálásához, valamint a folyamatok végrehajtásához, elemzéséhez és az összes felmerülő tényezőre való hatékony reagáláshoz. A G-Log termékei egyetlen jól szabályozott rendszerben fogják össze a logisztikai folyamatokat a kapcsolódó adatokkal, ismeretekkel és adatelemzésekkel, és gazdaságos megoldást biztosítanak az integrált információáramlásra épülő vállalat kiépítéséhez.

„A G-Log megvásárlásával az Oracle olyan átfogó ellátásilánc-kezelő és logisztikai megoldást kínálhat, amellyel a vállalatok hatékonyabban irányíthatják globális szállítói láncaikat” – hangsúlyozta Rick Jewell, az Oracle alkalmazásfejlesztésért felelős első elnökhelyettese. „A G-Log bevált szállításszervezési szoftvereivel és az Oracle élenjáró alaptechnológiáival, integrált vállalatirányítási rendszerével és ellátásilánc-kezelő alkalmazásaival a felhasználók egy kézből mindent megkaphatnak, ami a karcsú és hatékony működéshez kell.”

A G-Log ügyfeleinek több mint 50 százaléka az Oracle alkalmazásait használja, és az ügylet lezárását követően várhatóan rövid időn belül már közvetlen hasznát láthatják a két szoftvercég együttműködésének. A G-Log ügyfélkörében olyan vezető szállítmányozó és logikai szolgáltató vállalatok találhatók, mint a Big Lots, Brown Shoe, DuPont, Exel, Family Dollar Stores, Giant Eagle, Halliburton, Kuehne & Nagel, Rohm and Haas, Tesco, Toll Solutions, UPM és a Volvo.

„A két szervezet hozzáértését és termékeit ötvözve az Oracle igen előnyös megoldást adhat a komplex logisztikai szoftverrendszereket igénylő ügyfelei kezébe” – jelentette ki David Cairns, a G-Log vezérigazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák