Connect with us

technokrata

38%-os növekedés az Oracle-nél

Dotkom

38%-os növekedés az Oracle-nél

Az Oracle egy részvényre jutó eredménye a 2006-os pénzügyi év első negyedévében a GAAP* szerint számítva 10 cent lett, nem a GAAP szerint számítva pedig 14 cent, amely 38%-os növekedést jelent. Az új alkalmazás licencekből származó bevétel 84%-kal, az új köztesszoftver licenc-bevételek 33%-kal nőttek.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy 2006-os pénzügyi év első negyedévének GAAP szerint számított egy részvényre jutó eredménye 10 cent lett. A nem a GAAP szerinti számított eredmény részvényenként 14 cent lett, ami 38%-os emelkedést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A GAAP szerinti negyedéves nettó nyereség 519 millió USA-dollár, míg a nem GAAP szerinti érték az előző év hasonló időszakához képest 38%-os növekedés mellett 738miilios USA dollár. A GAAP szerinti működési eredmény 712 millió USA dollár, nem a GAAP szerint számolva pedig 36%-os növekedés mellett 1,02 milliárd dollár lett. A GAAP szerinti bevétel 25%-os növekedés mellett elérte a 2,77 milliárd dollárt, míg nem a GAAP szerint 31%-os növekedéssel 2,91 milliárd dollár lett.

Az első negyedév GAAP szerinti szoftver bevételei 23%-os növekedéssel 2,13 milliárd dollárt éretek el, míg ugyanez nem a GAAP szerint 31%-os növekedéssel 2,27 milliárd USA dollárt jelent. A negyedéves GAAP szerinti új adatbázis és köztesszoftver licenc-értékesítés 1%-os növekedés mellett 492 millió dollárt ért el, míg az új szoftver licenc bevételek 84%-os növekedéssel 127 millió dollárt tettek ki. A szolgáltatásokból származó bevétel 34%-kal nőtt, elérve a 637 millió USA dollárt.

„Az ipari szabványokon alapuló Fusion Middleware új licenc értékesítéseink 33%-kal nőttek a negyedév alatt, és 26%-kal az előző évhez képest, míg a BEA köztesszoftver licenc-értékesítése csökkent az elmúlt évben” – mondta Larry Ellison, az Oracle CEO-ja. „Optimisták vagyunk azzal kapcsolatban, hogy a köztesszoftver piacon mi leszünk az első számú szállító” – tette hozzá.

„Ezen a héten, az Oracle OpenWorld konferencián 35.000 látogató és partner ismerhette meg a Fusion Middleware innovatív, menet közbeni integrációt („Hot-Pluggable”) biztosító elemekkel bővített új változatát” – mondta Charles Phillips, az Oracle elnöke. „Az új generációs megoldás együttműködési képessége az IBM köztesszoftverével erős, és egyben különleges helyet biztosít számunkra a köztesszoftver piacon.”

„Ez a negyedév különlegesnek erősnek bizonyult az alkalmazás-üzletágban a PeopleSoft sikeres integrációja révén” – nyilatkozta Greg Maffei, az Oracle pénzügyi igazgatója. „A cash-flow és a nyereségráta szintén rekord-értéket ért el.”


* Generally Accepted Accounting Principles – Az Egyesült Államok Általánosan Elfogadott Számviteli IrányelveiSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle