Connect with us

technokrata

Az EADS TETRAPOL rendszerrel támogatja a német Bundeswehr minden működési egységét

Dotkom

Az EADS TETRAPOL rendszerrel támogatja a német Bundeswehr minden működési egységét

55 millió euró értékű digitális, trönkölt rádiórendszer üzembe helyezése 2007 végéig.

Az EADS vállalat 2007 végéig a német fegyveres erők, a Bundeswehr erőit 55 millió euró értékű, TETRAPOL technológián alapuló digitális rádió-kommunikációs rendszerrel támogatja, amely 30 digitális mobil készüléket, 10 ezer végberendezést, kiegészítőket és oktatási programot is tartalmaz. Az EADS a napokban már meg is kötötte a „TETRAPOLBw” elnevezésű rendszerről szóló szerződést a Bundeswehr Központi Információ Irányítási és Információ Technológiai Egységével (Federal Office for Information Management and Information Technology of the Bundeswehr).

Az új rendszernek köszönhetően a Bundeswehr először lesz képes titkosított mobilhálózattal működő hang- és adatkommunikációt biztosítani az összes szolgálatban lévő működési egységének minden taktikai kommunikációs szinten. Dr. Stefan Zoller, az EADS Defence & Security Systems (DS) részleg vezérigazgatója elmondta: „A ‚TETRAPOLBw’ rendszer hozzájárul a Bundeswehr folyamatos megújításához, növelve a szolgálatban lévő katonák irányítási és ellenőrzési képességét, biztonságát.”

Mivel a rendszert a német fegyveres erők küldetéseik során már sikeresen működtették Afganisztánban és Koszovóban, a TETRAPOL méltán hangsúlyozza rendszerének nagy megbízhatóságát és gyakorlati megvalósíthatóságát. A technológia a legmagasabb követelményeket is kielégíti az egyszerű működtetés, megbízhatóság, átviteli minőség, a lefedettség és a különböző terepeken történő megfelelő átláthatóság terén. A német hadsereg kiküldetései során eddig is sikeresen alkalmazta a kommunikációs platformot az irányítási, ellenőrzési és fegyverszállító rendszerek összehangolásában, és a rendszer működése a katonák teljes megelégedésére szolgált. A TETRAPOL rendszert a szövetséges erők és a NATO is használja.

A már kipróbált és jól bevált ’TETRAPOLBw’ kommunikációs médium komoly segítséget nyújt a fegyveres erők csapatainak küldetéseik hatékony és biztos végrehajtásában.

Az EADS számára stratégiai fontosságú a biztonsági kommunikációs hálózatokért felelős üzletág. Minden civil, katonai és közhasznú szervezetnek szüksége van nagybiztonságú rádió-kommunikációs rendszerre folyamataik koordinálásának és működésük hatékonyságának növelése érdekében. Jelenleg az EADS rendelkezik a két legfontosabb technológiával a digitális trönkölt rádió-kommunikációs rendszerek piacán, és képes a specifikus igényeket is maximálisan kielégítő szolgáltatásokat kínálni ügyfelei számára.

Az ebben a szektorban globális piacvezető vállalat 56 országban épített ki 130 digitális rádió-kommunikációs hálózatot, amelyek közül több mint 30 teljes országot lefedő rendszer.

A Defence and Communications Systems (DCS) az EADS rendszerháza, amely az EADS Defence & Security Systems (DS) részlegének integrált része.

A védelmi ágazatot képviselő DS részleg 2004-ban mintegy 5,4 milliárd euró árbevételt ért el, és tíz országban megközelítőleg 23 000 alkalmazottja van. Integrált rendszermegoldásokat kínál a harci repülőgépek és nemzetbiztonsági egységek új kihívásokkal teli kiszolgálására. Jelen van a harci repülőgépek, a rakéta rendszerek, az intelligens, az ember által, illetve ember nélkül vezérelt határvédelmi és felderítő rendszerek (ISR) területén is, valamint a harcászati vezérlőrendszerek, a védelmi elektronika, az érzékelők és a légi közlekedési elektronika, illetve a kapcsolódó szolgáltatások piacán.

Az EADS az űrrepülés-ipari-, a védelmi és a kapcsolódó szolgáltatások globális piacvezetője. 2004-ben a társaság értékesítése 31,8 milliárd euró volt, és mintegy 110.000 főt foglalkoztatott.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle