Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szolgáltatásorientált szoftveralkalmazásokat vezet be az IBM

Dotkom

Szolgáltatásorientált szoftveralkalmazásokat vezet be az IBM

Az IBM WebSphere szoftverportfoliójának részeként – piacra vezette szolgáltatásorientált architektúra megoldását.

Egy vállalatnál az informatikai rendszerekben és alkalmazásokban sokszor óriási mennyiségű kiaknázatlan kincs található. A különböző forrásokból, különböző adatbázisokban, különböző formátumban található információtöredékek feldolgozása, összefüggéseinek elemzése komoly üzleti előnyt nyújthat, csakúgy, mint a vállalati egységek elkülönült rendszereinek összekapcsolása. Folyamatokat lehet egyszerűsíteni és hatékonyabbá tenni, meg lehet előzni, hogy ugyanazt a feladatot többször végezzék el, s ki lehet szűrni lényeges piaci változásokra utaló jeleket.

Mindennek alapja szolgáltatásorientált architektúra alkalmazása. Erre a piacra az IBM most vezeti be legújabb megoldását, amely 15 milliárdos forgalmú szoftver-üzletágának egyik leggyorsabban növekvő része.

A Szolgáltatásorientált Architektúra (SOA) az üzleti folyamatokat egymáshoz kapcsolódó láncszemekként kezeli, s megteremti egy cég különböző tevékenységeit támogató szoftverek és rendszerek közötti kommunikációt. Egy vállalat szolgáltatásorientált architektúra kiépítésével kiaknázhatja korábban silószerűen, elkülönítve eltárolt adataiban és önmagukban futtatott szoftver alkalmazásaiban rejlő információtömeget és lehetőségeket. A SOA zökkenőmentes adatáramlást biztosít az egyes vállalati egységek között, illetve akár harmadik fél felé is. A megszokott és használt akár teljesen heterogén – alkalmazásokat a SOA rendszerébe lehet integrálni, így ez a megközelítés ösztönzőleg hat a már meglévő erőforrások jobb kihasználására: elősegíti a hatékonyság javítását, lehetővé teszi a változó piaci körülményekre történő gyorsabb reagálást. Az IBM SOA az üzleti folyamat irányítására összpontosít és bármilyen méretű szervezetet támogat.

Az IBM létrehozta az IBM SOA Alapot is, egy olyan tudásbázist, amely gyűjti és rendszerezi a nyílt SOA megoldásokat, a legjobban bevált módszereket, és segít az ügyfeleknek modellezni, összeállítani, használni és kezelni a SOA-t. Az IBM a különböző iparágakra szakosodott – kommunikáció, disztribúció, pénzügyi szolgáltatások, ipari, állami, valamint kis- és középvállalkozások SOA tanácsadó teamekkel is segíti ügyfeleit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés