Connect with us

Mobilhálózatokra kínál védelmet az F-Secure és a SmarTrust

Dotkom

Mobilhálózatokra kínál védelmet az F-Secure és a SmarTrust

Az F-Secure és a SmartTrust, a mobileszköz-felügyeleti szakértő vállalat partneri megállapodása lehetővé teszi a mobiltelefon-szolgáltatóknak, hogy hatékonyabban kezeljék előfizetőik vírusvédelmi szoftvereit.

A megállapodás a SmartTrust új SmartManage Protect mobilbiztonsági felügyeleti platformjára vonatkozik, melynek segítségével a mobilszolgáltató a mobilhálózaton keresztül felügyelheti az előfizetők készülékeinek vírusvédelmi klienseit. A hálózatüzemeltetők a megoldással képesek lesznek a sebezhető készülékek automatikus felismerésére, majd felkínálhatják az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftver távoli telepítését. Az installálás után a SmartManage Protect rendszeresen frissíti a terméket. Amikor az előfizető új készüléket vásárol, a megoldás automatikusan áthelyezi a vírusvédelmi előfizetést az új eszközre, biztosítva ezzel a folyamatos védelmet.

„A mobilhálózatok üzemeltetőinek kulcsfontosságú szerepük van az intelligens telefonokra nyújtott mobil-vírusvédelmi szolgáltatásokban. A szolgáltatás fontos része a vírusvédelmi kliensek terjesztése és a frissítési előfizetések kezelése. A mobil-vírusvédelmi megoldások terén szerzett szakértelmünk és a SmartTrust mobileszköz-felügyeleti megoldásainak egyesítésével a hálózatüzemeltetőknek teljes körű csomagot kínálnunk az előfizetők folyamatos kiszolgálásához” – mondta el Antti Vihavainen, az F-Secure Corporation mobilbiztonsági szolgáltatásokért felelős alelnöke.

„Fogyasztóként folyton azt halljuk, hogy mobiltelefonunkkal zenét, játékokat, filmeket és egyéb tartalmakat tölthetünk le. Az ilyen típusú új mobil alkalmazásokban rejlő üzleti haszon kiaknázásához a mobilhálózatok üzemeltetőinek biztosítaniuk kell, hogy ügyfeleik biztonságosan használhassák a letöltéseket. Ha az ügyfeleknél adatvesztés történik, a mobilszolgáltató hírneve csorbát szenvedhet” – nyilatkozta Paul Cuss, a SmartTrust vezérigazgatója.

A SmartManage Protect megoldás a mobileszköz-felügyeleti technológiákat összefogó SmartManage portfolió része. A SmartManage már világszerte több mint 30 mobilhálózatban van jelen, lehetővé téve a kezdeti eszközfelismerést és -konfigurálást, a folyamatos terméktámogatást és az új szolgáltatásoknak mobilhálózaton keresztüli eljuttatását a készülékekre.

Számos olyan vírus és rosszindulatú kód jelent meg mobilkészülékekre, melyek közül néhány akár használhatatlanná is teheti ezeket az eszközöket. A kártevők miatt a szolgáltatóknak telefonos segélyszolgálatuk túlterhelésével, előfizetőik készülékeinek működésképtelenségével, rossz vásárlói tapasztalatokkal, egyes szolgáltatások bevezetésénél esetleg késedelemmel is számolniuk kell. Az első mobilvírus 2004-es azonosítása óta a mobil technológiák fejlődése új utat nyitott a vírusíróknak. A multimédiás üzenetküldés, az e-mail használat, az internetkapcsolatok és a Bluetooth mind lehetséges támadási pontokat jelentenek.

Az F-Secure Mobile Anti-Virus mobil eszközön futó valósidejű védelmet és automatikus vírusvédelmi frissítéseket kínál a hálózaton keresztül. A megoldás hamarosan már nem csak Symbian OS eszközökön érhető el, hanem Windows Mobile készülékeken is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom