Connect with us

technokrata

A Nokia javította harmadik negyedévi várható értékesítését és részvényhozam-előrejelzését

Dotkom

A Nokia javította harmadik negyedévi várható értékesítését és részvényhozam-előrejelzését

A harmadik negyedévben várható módosított részvényhozam 0,18 – 0,19 euró, míg a nettó értékesítés 8,4 – 8,5 milliárd euró.

A Nokia módosította 2005. harmadik negyedévére vonatkozó előrejelzését. A Nokia nettó értékesítése jelenleg a 8,4 – 8,5 milliárd eurós sávban várható a korábban jósolt 7,9 – 8,2 milliárd euróval szemben. Mindez a vártnál erősebb mobil készülék volumennek és a negyedév során tapasztalt viszonylag stabil áraknak köszönhető. A cég vezetése emellett arra számít, hogy a Nokia mobil készülékek volumene a piac növekedésénél gyorsabban emelkedik.

A vártnál erőteljesebb értékesítés a negyedév első két hónapja során, a költségek hatékony kezelése, valamint egyszeri pozitív tételek eredményezték, hogy a Nokia a harmadik negyedévre 0,18 – 0,19 eurós módosított részvényhozamot jósol, ami jóval meghaladja az időszakra vonatkozó korábbi 0,14 – 0,17 eurós előrejelzést.

A mobil készülékek piaca továbbra is erőteljes, és a harmadik negyedévben leszállított és leszállítandó Nokia mobil készülékek volumene a várakozások szerint meghaladja a cég korábbi számításait. Ráadásul a földrajzilag széles körre kiterjedő értékesítésnek és a viszonylag stabil árazásnak köszönhetően a negyedévben az átlagos eladási árak a számítások szerint a vártnál kisebb mértékben csökkennek.

A Hálózatok üzletág alapvető üzleti teljesítménye valószínűleg a korábbi várakozások szerint alakul.

A megújult részvényhozam-előrejelzés most már magában foglalja bizonyos befektetéseknek a harmadik negyedév folyamán lezáruló felszámolását, pontosabban ennek az egyszeri tételekre gyakorolt pozitív hatását. E tételeknek a részvényhozamra gyakorolt pozitív hatása számítások szerint 1 euró cent, vagy ettől kissé magasabb összeg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle