Connect with us

technokrata

A munkaerő mobilitása

Dotkom

A munkaerő mobilitása

A munkaerő mobilitásának helyzetéről készült felmérés a mobil technológia használatát és elfogadottságát mutatja be. Az eredmények hivatkozási alapul szolgálnak a mobil technológiát alkalmazó vállalatok számára, és értékes információt jelentenek a hazai és a külföldi cégekről.

A Nokia nyilvánosságra hozta a munkaerő mobilitásáról készült széleskörű felmérésének eredményét. A felmérés megmutatta, hogy különbség van a mobiltechnológia vélt és valós felhasználása között a döntéshozók és a munkavállalók körében. A tanulmány emellett a munkahelyen használt mobiltechnológiával kapcsolatban is számos értékes adattal szolgál, amelyek segítségével a cégek könnyen összevethetik saját üzleti és mobiltechnológia telepítésére vonatkozó adataikat, a tanulmányban szereplő adatokkal. Az összehasonlításból fakadó ismeretek, illetve a többi ország mobiltechnológiai fejlődésének áttekintése hozzájárulhat a mobiltechnológia helyi továbbfejlesztéséhez, illetve a mobilkészülékek használathoz, mobilalkalmazásokhoz, a biztonsághoz, és a vezetékesről mobiltelefóniára történő áttéréshez kötődő, eddig fel nem merült kérdések és aggodalmak kezeléséhez.

A Simpson Carpenter által idén január és április között lebonyolított felmérés során hatezer egyesült államokbeli, németországi, és kínai, a mobilitással kapcsolatos kérdésekért felelős vállalati döntéshozót kérdeztek meg, hogy megismerjék a mobiltechnológia használatának, megvásárlásának és bevezetésének gyakorlatát, illetve a munkavállalók mobilitással kapcsolatos szokásait. A részletes eredmények jelentés formában mától olvashatók. A tanulmányban bemutatott három országot a földrajzi különbségek és hasonlóságok megfigyelése érdekében választották, így három eltérő területről kaphatunk hiteles képet.

„A Nokia célja, hogy a mobiltechnológia témájában értékes információkkal szolgálhasson. Ezen erőfeszítések részeként a munkaerő mobilitásával kapcsolatban elvégzett felmérés eredményei akkor is hasznos és tartalmas információt nyújtanak a vállalatok számára, ha az eredményeket az egyes cégek saját üzletágukban szeretnék hasznosítani, de abban az esetben is, ha csupán a vállalati mobilitás globális helyzetéről szeretnének tájékozódni” – mondta Olivier Cognet, a Nokia Enterprise Solutions stratégiai és üzletfejlesztési alelnöke. „A tanulmányban többféle hiteles adatot találhatunk; a mobiltechnológia vélt felhasználásával kapcsolatos, meglepő új információkat fedezhetünk fel, és a munkavállalók mobiltechnológiával kapcsolatos gondolatait is megismerhetjük.”

A ma nyilvánosságra hozott felmérés az alábbi kérdéseket vizsgálja:

  • A mobiltechnológia befogadása a vállalat mérete szerint;

  • A döntéshozók és az alkalmazottak hozzáállása között a mobiltechnológia használata és megértése terén tapasztalható eltérés;
  • Az Egyesült Államok, Németország és Kína közötti hasonlóság és eltérés a mobiltechnológia terén;
  • Mobilkészülékek használata a munka során;
  • Mobilalkalmazások elterjedtsége;
  • A mobiltechnológia biztonsága;
  • Vezetékesről mobilhálózatra való áttérés;
  • Szolgáltatás és támogatás;
  • További technológiák, például vezeték nélküli LAN és virtuális magánhálózat.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle