Connect with us

technokrata

Kovács Zoltánt beválasztották az EICTA új elnökségébe

Dotkom

Kovács Zoltánt beválasztották az EICTA új elnökségébe

2005. szeptember 13-án, Londonban került sor az Európai Digitális Technológiaipari Szövetség (EICTA) közgyűlésére. A tisztújító ülésen Kovács Zoltánt, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnökét is beválasztották az új elnökségbe, megbízatása két évre szól.

Kovács Zoltán új EICTA board-tagsága azért siker a magyar infokommunikációs (IKT) szektor számára, mert lehetővé teszi, hogy a hazai IKT szektor érdekeit a legnagyobb európai infokommunikációs szervezet döntéshozó szervén, az EICTA elnökségén keresztül képviselje az IVSZ.

Az új tagállamok nemzeti szövetségei közül a magyar mellett a cseh és a lengyel elnököt is beválasztották az új vezetésbe, a három ország szövetségeinek közös célja, hogy a csatlakozott tagállamok hasonló érdekeit együttesen, hatékonyabban képviseljék az EICTA-n belül.

Az EICTA közgyűlés másik hazai vonatkozása, hogy az EICTA, az IVSZ és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium közös szervezésében, 2005. december 2-4. között, Budapesten kerül megrendezésre az újonnan csatlakozott és most csatlakozó országok Infokommunikációs Csúcstalálkozója.

A korábbi elnököt Rudy Provoostot (vezérigazgató, Philips Consumer Electronics) szintén két évre választották újra, az alelnöki posztra pedig John Higgins (a legnagyobb angol IKT szövetség, az INTELLECT ügyvezető igazgatója) került.

„Rudy Provoost újraválasztását örömmel üdvözölték a tagok, mert személye garancia arra, hogy az EICTA, mint az infokommunikációs és fogyasztói elektronikai szektor európai szervezete, egyre erősebben és hatékonyabban képviselje az iparág érdekeit” – mondta Kovács Zoltán.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle