Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer: újabb rés a pajzson

Dotkom

Internet Explorer: újabb rés a pajzson

Még a második javítócsomaggal ellátott Windows XP-k is veszélyben vannak egy, a minap fedezett új hiba miatt.

Az eEye Digital Security múlt hét végi bejelentése szerint habár a biztonsági rés féregalapú támadással nem aknázható ki, viszont lehetővé teszi, hogy csekély végfelhasználói beavatkozást követően a támadó távolról kódot futtathasson a célpont rendszeren. A probléma azokat a Windows XP operációs rendszert használó internetezőket érinti, akik a Microsoft böngészőjét az alapértelmezett beállításokkal használják.

Részletes információt szolgáltatott az eEye a Microsoftnak a hibáról, így ez utóbbi már az elmúlt hét utolsó napjaiban nekiláthatott kivizsgálni az esetet. Redmond szóvivője szerint mivel a sebezhetőség részletei nem láttak nyilvánosságot, ezért a felhasználók nincsenek veszélyben egy, a nemrég felfedezett hibára alapozott támadást tekintve. Az eEye mindaddig nem is fog további információkat közzétenni a sérülékenységről, amíg a Microsoft ki nem adja a szükséges patch-et.

Érdekesség, hogy a szoftverfejlesztő gigász a múlt hónapban bocsátott a felhasználók rendelkezésére egy kumulatív javítást az Internet Explorerhez, amivel több lyukat betömött a szoftverben. Ennek ellenére azóta ez már nem az első jelentés további sebezhetőségekről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés