Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel 345 millió dolláros befektetést eszközöl két amerikai gyárban

Dotkom

Az Intel 345 millió dolláros befektetést eszközöl két amerikai gyárban

A cég Coloradoban és Massachusetts-ben fejleszti gyártókapacitását.

Az Intel Corporation 2005. szeptember 15-én 345 millió dollár összegű fejlesztésre vonatkozó terveket jelentett be meglévő colorado-i és massachusetts-i gyárában. A beruházás célja a Massachusetts állambéli Hudsonban található Fab 17, valamint a Colorado állambéli Colorado Springsben található Fab 23 ostyagyárak kapacitásának növelése.

Mindkét gyár 200 mm-es, elsősorban különféle Intel platformok számára gyártanak lapkakészleteket, valamint kommunikációs és memória alkatrészeket.

„Ezek a beruházások megnövelik a 200mm-es gyártási hálózatunk kapacitását, platform kezdeményezéseink támogatása érdekében, valamint emelik ellátási rugalmasságunkat számos termék tekintetében” – nyilatkozta Bob Baker alelnök, a Technológiai és Gyártási Csoport ügyvezető igazgatója.

„Az Intel számára gyártási képességeink olyan versenyelőnyt jelentenek, amely elősegíti üzleti tevékenységünk fejlődését, és lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinket nagy mennyiségben lássuk el élvonalbéli termékekkel. A döntés, amelynek értelmében Coloradoban és Massachusettsben hajtunk végre beruházásokat, mutatja ezen gyártókapacitások stratégiai fontosságát, valamint az ott dolgozók kiváló eredményeit.”

Colorado Springsben, a 23-as számú gyárban a fejlesztési program részeként 190 millió dollárt ruháznak be egy második tisztító helyiség létrehozásába, amely lehetővé teszi az Intel számára, hogy elvégezze a más Intel-gyárakban 300mm-es ostyákon készített mikroprocesszorok gyártásának az utolsó tesztelést és csomagolást megelőző végső lépéseit. A projektek kivitelezése azonnal megkezdődik, amely eredményeképpen már 2007 második felétől lehetővé válik a fejlett mikroprocesszorok gyártása. A projekt eredményeképpen az elkövetkező három évben várhatóan több száz új munkahely létesül majd Colorado Springsben.

Hudsonban az Intel 155 millió dolláros beruházását a Fab 17 kapacitásának általános bővítésére használják majd, új gyártóberendezések telepítésével és a gyár részlegeinek átalakításával. A kibővített kapacitást logikai termékek gyártására veszik majd igénybe, többek között lapkakészleteket készítenek majd az Intel mobil, asztali és szerver rendszerei számára kidolgozott platform-kezdeményezéseinek támogatására. Ez a beruházás több, mint 300 új munkahelyet teremt majd.

Emellett a cég bejelentette, hogy a megfelelő helyszín megtalálására folytatott átfogó kutatómunka eredményeképpen irodavásárlási szerződést írt alá a Colorado állambéli Ft. Collins-ban. Az új iroda tervezőközpontként szolgál majd, ahol az Itanium processzor tervező csapatának egy részét helyezik el.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés