Connect with us

technokrata

A kémprogram elhárítás többszintű védelmi stratégiát igényel

Dotkom

A kémprogram elhárítás többszintű védelmi stratégiát igényel

A kémprogram szakértők azt javasolják a cégeknek és a felhasználóknak, hogy agresszívebben lépjenek fel az elektronikus veszedelmekkel szemben. Kihangsúlyozták, hogy a kémprogramok fejlődése miatt a megelőzési módszereknek is fejlődniük kell.

A Ziff Davis nevével fémjelzett ˝Internet´s Security Virtual Tradeshow˝-n indított vitafórum tagjai rávilágítottak, hogy a kémprogramok milyen könnyen letöltődhetnek egy adott rendszerre a felhasználó tudta nélkül, valamint sürgették, hogy a résztvevők többszintű védelmi stratégiát dolgozzanak ki, amely a problémákat különböző szinteken tudja kezelni. A kémprogramok túl könnyen bejutnak egy adott rendszerbe e-mail csatolmányként, program letöltéskor vagy felbukkanó ablakok segítségével, viszont az ezektől való megszabadulás sokkal nagyobb, koncentráltabb erőfeszítést igényel.

Használjon személyes tűzfalat
A cégeknek, sőt az otthoni felhasználóknak is kezdő lépésként egy tűzfal alkalmazását kellene szem előtt tartaniuk, amely a gyanús hálózati forgalmat ki tudja szűrni.

Telepítse a frissítéseket és szerezzen be egy kémprogram-eltávolítót
Ezen kívül szintén fontosak az operációs rendszer valamint a webböngésző frissítései, és egy hatékony kémprogram-eltávolító alkalmazás telepítése.

Olvassa végig a letöltött programok licencszerződéseit
Tipikusan kardinális pont a licencszerződés elolvasása, Túl kevés ember olvassa el ezeket a szerződéseket, így nem is igazán tudják, hogy mit fogadnak el, amikor letöltik a szoftvert. Gyakran ezen licencszerződés sorai közé vannak ˝elrejtve˝, hogy milyen más programok települnek a számítógépre a kívánt alkalmazás mellett.

Többszintű védelmi vonal kiépítése
A mai védelmi eszközök gyakran túl korlátozottak ahhoz, hogy hatékonyan felvegyék a harcot a fenyegetésekkel. Az adatbázis alapú termékek gyenge teljesítménnyel bírnak, és legyőzi őket egy módosító technikákkal ellátott kémprogram, amit azok fejlesztői előszeretettel alkalmaznak, míg a viselkedés alapú termékek túl sok hamis riasztást jeleznek.

Ahelyett, hogy egyetlen kémprogram elhárítóra bíznák magukat, a vállalatoknak többszintű védelmi vonalakat kell kiépíteniük. Egy minden részletre kiterjedő tervnek tartalmaznia kell egy tűzfalat, webtartalom szűrő és -figyelő szoftvert, a frissítések kezelését, vendég felhasználói biztonsági beállításokat, alkalmazottak tudatosságának fejlesztését és egy elfogadható internethasználati házirend elkészítését és alkalmazását. A technikai stratégiák magukba foglalják az e-mail szűrést, többszintű ellenőrző eszközöket, a használaton kívüli szolgáltatások tiltását és a felhasználói jogosultságok szabályozását.

A ˝Nagy Testvér˝ módszer
Mivel a kémprogramok egyes vállalatoknál igen nagy veszedelmet jelentenek némelyeknek szükségük lehet, hogy a digitális megoldásokon túllépjenek, és ˝Nagy testvérekké˝ váljanak. Vannak alkalmazások, melyek segítségével naplózni lehet mindent, amit az alkalmazottaik tesznek kezdve a valós idejű chateléstől a Hotmail használatáig. Láthatják, hogy milyen állományokat küldenek, és ha egy kémprogram bekerül, kinyomozható az útvonala.

Néhány a kémprogrammal küszködő cég számára a ˝Nagy testvér˝ módszer alkalmazása lehet a megoldás a támadások elkerülésére. Így csökkenthető a vállalat adatainak és rendszereinek sebezhetősége.

Nagy általánosságban az alkalmazottak tudatosságának fokozása, valamint a vállalaton belüli internethasználati házirendek bevezetése hosszú távon csökkenti a kémprogramok által okozott incidenseket. Az alkalmazottak jelentik egy vállalaton belül a legnagyobb előnyt és terhet is egyben, hiszen amint működésbe van helyezve a tűzfal és egyéb védelmi eszközök, a kémprogramok már csak emberi segítséggel kerülhetnek be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle