Connect with us

Hirdetés

technokrata

A kémprogram elhárítás többszintű védelmi stratégiát igényel

Dotkom

A kémprogram elhárítás többszintű védelmi stratégiát igényel

A kémprogram szakértők azt javasolják a cégeknek és a felhasználóknak, hogy agresszívebben lépjenek fel az elektronikus veszedelmekkel szemben. Kihangsúlyozták, hogy a kémprogramok fejlődése miatt a megelőzési módszereknek is fejlődniük kell.

A Ziff Davis nevével fémjelzett ˝Internet´s Security Virtual Tradeshow˝-n indított vitafórum tagjai rávilágítottak, hogy a kémprogramok milyen könnyen letöltődhetnek egy adott rendszerre a felhasználó tudta nélkül, valamint sürgették, hogy a résztvevők többszintű védelmi stratégiát dolgozzanak ki, amely a problémákat különböző szinteken tudja kezelni. A kémprogramok túl könnyen bejutnak egy adott rendszerbe e-mail csatolmányként, program letöltéskor vagy felbukkanó ablakok segítségével, viszont az ezektől való megszabadulás sokkal nagyobb, koncentráltabb erőfeszítést igényel.

Használjon személyes tűzfalat
A cégeknek, sőt az otthoni felhasználóknak is kezdő lépésként egy tűzfal alkalmazását kellene szem előtt tartaniuk, amely a gyanús hálózati forgalmat ki tudja szűrni.

Telepítse a frissítéseket és szerezzen be egy kémprogram-eltávolítót
Ezen kívül szintén fontosak az operációs rendszer valamint a webböngésző frissítései, és egy hatékony kémprogram-eltávolító alkalmazás telepítése.

Olvassa végig a letöltött programok licencszerződéseit
Tipikusan kardinális pont a licencszerződés elolvasása, Túl kevés ember olvassa el ezeket a szerződéseket, így nem is igazán tudják, hogy mit fogadnak el, amikor letöltik a szoftvert. Gyakran ezen licencszerződés sorai közé vannak ˝elrejtve˝, hogy milyen más programok települnek a számítógépre a kívánt alkalmazás mellett.

Többszintű védelmi vonal kiépítése
A mai védelmi eszközök gyakran túl korlátozottak ahhoz, hogy hatékonyan felvegyék a harcot a fenyegetésekkel. Az adatbázis alapú termékek gyenge teljesítménnyel bírnak, és legyőzi őket egy módosító technikákkal ellátott kémprogram, amit azok fejlesztői előszeretettel alkalmaznak, míg a viselkedés alapú termékek túl sok hamis riasztást jeleznek.

Ahelyett, hogy egyetlen kémprogram elhárítóra bíznák magukat, a vállalatoknak többszintű védelmi vonalakat kell kiépíteniük. Egy minden részletre kiterjedő tervnek tartalmaznia kell egy tűzfalat, webtartalom szűrő és -figyelő szoftvert, a frissítések kezelését, vendég felhasználói biztonsági beállításokat, alkalmazottak tudatosságának fejlesztését és egy elfogadható internethasználati házirend elkészítését és alkalmazását. A technikai stratégiák magukba foglalják az e-mail szűrést, többszintű ellenőrző eszközöket, a használaton kívüli szolgáltatások tiltását és a felhasználói jogosultságok szabályozását.

A ˝Nagy Testvér˝ módszer
Mivel a kémprogramok egyes vállalatoknál igen nagy veszedelmet jelentenek némelyeknek szükségük lehet, hogy a digitális megoldásokon túllépjenek, és ˝Nagy testvérekké˝ váljanak. Vannak alkalmazások, melyek segítségével naplózni lehet mindent, amit az alkalmazottaik tesznek kezdve a valós idejű chateléstől a Hotmail használatáig. Láthatják, hogy milyen állományokat küldenek, és ha egy kémprogram bekerül, kinyomozható az útvonala.

Néhány a kémprogrammal küszködő cég számára a ˝Nagy testvér˝ módszer alkalmazása lehet a megoldás a támadások elkerülésére. Így csökkenthető a vállalat adatainak és rendszereinek sebezhetősége.

Nagy általánosságban az alkalmazottak tudatosságának fokozása, valamint a vállalaton belüli internethasználati házirendek bevezetése hosszú távon csökkenti a kémprogramok által okozott incidenseket. Az alkalmazottak jelentik egy vállalaton belül a legnagyobb előnyt és terhet is egyben, hiszen amint működésbe van helyezve a tűzfal és egyéb védelmi eszközök, a kémprogramok már csak emberi segítséggel kerülhetnek be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés