Connect with us

technokrata

Új, felhasználókat támogató antispyware weboldal

Dotkom

Új, felhasználókat támogató antispyware weboldal

A Panda Software egy új weboldalt indított azért, hogy támogassa a felhasználókat az egyre aggasztóbbá váló, bizalmas adataikat veszélyeztető fenyegetésekkel szembeni harcban.

Tízből kilenc számítógépen található spyware. Még a legveszélyesebb járványoknak sem sikerült ennyi kárt okoznia, mint a spyware-eknek, ennek ellenére sok felhasználó nem tekinti ezeket bizalmas adataik elleni közvetlen támadásnak. Erre a problémára kívánt megoldást nyújtani a Panda Software, amikor elindította új weboldalát, Soha többé spyware! szlogennel, azért, hogy támogassa a felhasználókat abban a harcban, amit ezzel a súlyos fenyegetéssel szemben vívnak.

“A felhasználók információhiánya a spyware-ekről sérülékennyé teszi számítógépeiket.” – állítja Luis Corrons, a Panda Vírus Laboratóriumának igazgatója – “A spyware-ek megalkotói tisztán látják ezt a helyzetet és saját javukra ki is használják azt. Felismerték, hogy sok felhasználó nem is tud a spyware-ek létezéséről, míg mások nem foglalkoznak vele a kellő mértékben, és ezért nem védekeznek megfelelően. Ezért történhet meg az, hogy amikor spyware-ek után kutatva vizsgálják át a számítógépeket, nemcsak egy, hanem spyware-ek tucatjait találják.”

Soha többé spyware!
A Panda Software új weboldala minden a fenyegetés leküzdéséhez szükséges információt tartalmaz. A weboldal az alábbi témákkal foglalkozik:

Mi az a spyware? Az ellenség megismerése nélkülözhetetlen az ellene folytatott harc sikeréért. Ebből a részből a felhasználók információhoz juthatnak a spyaware-ek jellemzőiről, hatásairól, elterjedési módszereikről stb.

Technikai tanulmány: ebben a részben a felhasználók egy részletes tanulmányt találnak, ami tartalmazza a spyware-ek besorolását, és a legyőzésükre használható legjobb technikák leírását. Ilyen például a TruPrevent proaktív védelmi technológia, ami észleli és blokkolja az ismeretlen spyware-eket, vírus adatbázis fájl nélkül.

Ingyenes anti-spyware teszt. A rendszerben jelen lévő spyware-re utaló tünetek azonosítása az első lépés a tevékenységük következményeinek elkerülésében. Ez a rész felsorolja a spyware támadások leggyakoribb tüneteit, és lehetőséget nyújt egy ingyenes anti-malware megoldás, a Panda ActiveScan, használatára, ami felderíti az ismeretlen és ismert spyware-eket is. Ezt egy genetikai felderítési módszerrel éri el, ami 2005. január óta az ismeretlen spyware-ek ezreit mutatta ki.

Gyakorlati tippek: ne engedje, hogy kémkedjenek Ön után Egy multimédiás animáció segítségével 10 alapvető tippet ismertetnek meg a felhasználókkal, amelyekkel radikálisan lecsökkenthető annak esélye, hogy a rendszert spyware támadás érje.

Corrons így foglalta össze a teendőket: “A spyware-ekkel szemben két fronton kell szembeszállni. Az első teendő, a felhasználók figyelmének felhívása, hogy változtassák meg azokat az internetezési és számítógép használati szokásaikat, amik lehetővé teszik a spyware behatolását. Másodsorban pedig a megfelelő technológiát kell használni a harc során, hogy megelőzzük a spyware belépését a rendszerbe.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle