Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új, felhasználókat támogató antispyware weboldal

Dotkom

Új, felhasználókat támogató antispyware weboldal

A Panda Software egy új weboldalt indított azért, hogy támogassa a felhasználókat az egyre aggasztóbbá váló, bizalmas adataikat veszélyeztető fenyegetésekkel szembeni harcban.

Tízből kilenc számítógépen található spyware. Még a legveszélyesebb járványoknak sem sikerült ennyi kárt okoznia, mint a spyware-eknek, ennek ellenére sok felhasználó nem tekinti ezeket bizalmas adataik elleni közvetlen támadásnak. Erre a problémára kívánt megoldást nyújtani a Panda Software, amikor elindította új weboldalát, Soha többé spyware! szlogennel, azért, hogy támogassa a felhasználókat abban a harcban, amit ezzel a súlyos fenyegetéssel szemben vívnak.

“A felhasználók információhiánya a spyware-ekről sérülékennyé teszi számítógépeiket.” – állítja Luis Corrons, a Panda Vírus Laboratóriumának igazgatója – “A spyware-ek megalkotói tisztán látják ezt a helyzetet és saját javukra ki is használják azt. Felismerték, hogy sok felhasználó nem is tud a spyware-ek létezéséről, míg mások nem foglalkoznak vele a kellő mértékben, és ezért nem védekeznek megfelelően. Ezért történhet meg az, hogy amikor spyware-ek után kutatva vizsgálják át a számítógépeket, nemcsak egy, hanem spyware-ek tucatjait találják.”

Soha többé spyware!
A Panda Software új weboldala minden a fenyegetés leküzdéséhez szükséges információt tartalmaz. A weboldal az alábbi témákkal foglalkozik:

Mi az a spyware? Az ellenség megismerése nélkülözhetetlen az ellene folytatott harc sikeréért. Ebből a részből a felhasználók információhoz juthatnak a spyaware-ek jellemzőiről, hatásairól, elterjedési módszereikről stb.

Technikai tanulmány: ebben a részben a felhasználók egy részletes tanulmányt találnak, ami tartalmazza a spyware-ek besorolását, és a legyőzésükre használható legjobb technikák leírását. Ilyen például a TruPrevent proaktív védelmi technológia, ami észleli és blokkolja az ismeretlen spyware-eket, vírus adatbázis fájl nélkül.

Ingyenes anti-spyware teszt. A rendszerben jelen lévő spyware-re utaló tünetek azonosítása az első lépés a tevékenységük következményeinek elkerülésében. Ez a rész felsorolja a spyware támadások leggyakoribb tüneteit, és lehetőséget nyújt egy ingyenes anti-malware megoldás, a Panda ActiveScan, használatára, ami felderíti az ismeretlen és ismert spyware-eket is. Ezt egy genetikai felderítési módszerrel éri el, ami 2005. január óta az ismeretlen spyware-ek ezreit mutatta ki.

Gyakorlati tippek: ne engedje, hogy kémkedjenek Ön után Egy multimédiás animáció segítségével 10 alapvető tippet ismertetnek meg a felhasználókkal, amelyekkel radikálisan lecsökkenthető annak esélye, hogy a rendszert spyware támadás érje.

Corrons így foglalta össze a teendőket: “A spyware-ekkel szemben két fronton kell szembeszállni. Az első teendő, a felhasználók figyelmének felhívása, hogy változtassák meg azokat az internetezési és számítógép használati szokásaikat, amik lehetővé teszik a spyware behatolását. Másodsorban pedig a megfelelő technológiát kell használni a harc során, hogy megelőzzük a spyware belépését a rendszerbe.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés