Connect with us

technokrata

Nem maradnak patch nélkül a Windows-ok

Dotkom

Nem maradnak patch nélkül a Windows-ok

Igaz, csak a Windows 2000-t futtató PC-k tulajdonosai számára jut „telepítenivaló” szeptemberben.

Amint arról mi is beszámoltunk korábban, az az egy frissítés, aminek kedden kellett volna a nyilvánosság számára elérhetővé válnia (és nem mellesleg kritikus besorolást kapott), nem jelent meg. A redmondi szoftverfejlesztő azért nem jelentette meg, mer úgy találta, hogy minőségbeli problémák jelentkeznek a patch-nél, és félkész vagy hibás frissítést nem akart kiadni a kezéből a vállalat. Az óvatosság pedig indokolt is, hiszen a múlt hónapban alig pár nappal az update kiadása után máris megjelent egy olyan féreg (Zotob), amely azokra a Windows 2000 számítógépekre vadászott, amik nem rendelkeztek ezzel az update-tel.

Talán ez vezetett oda, hogy a Microsoft revitalizálta frissítőcsomagját, amely ez utóbbi operációs rendszer hibáinak garmadáit képes eltüntetni. A kipofozott Windows 2000 Service Pack 4 újrakiadása egyébként várható volt, mivel maga a redmondi szoftverfejlesztő vállalat számolt be arról, hogy számos panasz érkezett az előző változattal kapcsolatban. Az első kiadás egyébként még júniusban látta meg a napvilágot.

A v2, avagy második verzió négy olyan problémát eliminál, amelyekkel a Windows 2000 tulajdonosok azt követően szembesültek, hogy feltelepítették az SP4-et. Ezen túl is vannak hibák (természetesen, sajnos), de azokat különálló javítások kibocsátásával fogják orvosolni, közölte a Microsoft saját webhelyén. A fent említett négy jelenség egyébként a Windows Update Website-tal; egy olyan hibával, ami miatt újraindul az operációs rendszer; azon rendszerekkel, amelyek két dinamikus lemezmeghajtót használnak és végül azzal a problémával kapcsolatos, ami a Microsoft Office állományok floppy lemezekre való mentésekor jelentkezett.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom