Connect with us

Hirdetés

technokrata

Komplex védelem a cserélhető adathordozók okozta problémákra

Dotkom

Komplex védelem a cserélhető adathordozók okozta problémákra

Websense nemrégiben jelentette be a Websense Client Policy Manager (CPM) és a Websense Web Security Suite – Lockdown Edition legújabb verzióinak forgalomba hozatalát, melyek biztonságot nyújtanak az alkalmazottak számára a hordozható eszközök használata során, mind a céges adatok exportálásakor, mind pedig a rosszindulatú mobilkódokkal fertőzött fájlok esetleges letöltésekor.

Az iparágban elsőként a CPM legújabb verziója lehetővé teszi a cégek számára, hogy letiltsák a cserélhető média, mint például flash meghajtók, CD/DVD írók, floppy meghajtók, és külső merevlemezek használatát a munkaállomásokon. Ha ezeket az eszközöket nem kezeljük, a cserélhető adathordozók segítségével bizalmas céges adatokat lehet titokban ellopni, illetve rosszindulatú mobilkódok is bejuthatnak a cég hálózatába.

Egy nemrégiben készült Websense felmérésben az informatikai menedzserek 65%-a állította, hogy az alkalmazottak használnak eltávolítható adathordozó eszközöket, például USB meghajtókat, hogy adatokat másoljanak közvetlenül a cég hálózatából. A cég biztonsága szenvedhet kárt, hogyha az alkalmazottak az USB meghajtókat fertőzött otthoni számítógépekhez csatlakoztatják, vagy ha rosszindulatú kódokat tartalmazó fájlokat töltenek fel a hordozható eszközre és azokat később visszatöltik a cég hálózatára, ezzel lehetővé téve, hogy a rosszindulatú mobilkódok a cég hálózatában terjedjenek. A CPM megszünteti a fertőzés veszélyét azzal, hogy lehetővé teszi a cégek számára szigorú házirend kialakítását a hordozható eszközök használatával kapcsolatban, többek között a teljes letiltást is lehetővé téve.

A CPM rugalmas, központosított házirend kialakítást tesz lehetővé a különböző alkalmazás kategóriákban, illetve akár az egyes alkalmazások szintjén is. A Websense címtár integrációja során a különböző házirendeket csoportszinten vagy egyéni igényekhez mérten is lehet alkalmazni, ezzel biztosítva, hogy az asztali számítógépek megfelelő védettséget élveznek és megfelelnek a céges elvárásoknak.

„Bár az USB meghajtók nagyon kényelmes és népszerű eszközök, a hálózatokat kitehetik a rosszindulatú kódok és vírusok támadásának, illetve lehetővé teszik bizalmas információk kiszivárgását” – mondta el Leo Cole, a Websense alelnöke. „A Websense ügyfelei számára erős és hatékony megoldást kínál cégük megvédésére a cserélhető adathordozók által okozott egyre növekvő károk ellen” — tette hozzá.

A Websense Web Security Suite – Lockdown Edition verziója egy olyan megoldás, amely kémprogramok ellen nyújt védelmet és blokkolja a rosszindulatú programkódok és más webalapú fenyegetések hozzáférését, illetve megelőzi a kémprogramok és keyloggerek által ellopott adatok eljutását a rosszindulatú támadóhoz. Ezenkívül megakadályozza az illetéktelen alkalmazások, mint például rosszindulatú programok, P2P fájlcserélő alkalmazások, hekker eszközök futtatását az alkalmazottak asztali számítógépein. A Websense WSS – Lockdown Edition verziója megerősített végfelhasználói védelmet nyújt a mobil számítástechnikában és megvédi az alkalmazottakat a jelszóhalászoktól és ellenőrzi az azonnali üzenetküldést (Messenger, ICQ stb.) is.

A jelenlegi CPM és Websense WSS — Lockdown Edition felhasználók ingyenesen letölthetik a legfrissebb verziót, hogy részesüljenek az új, termékfejlesztés nyújtotta előnyökből. A főbb jellemzők és előnyök az alábbiak:
o Websense Remowable Media Lockdown – lehetővé teszi a rendszergazdák számára a flash meghajtók, CD/DVD írók, floppy meghajtók, és külső merevlemezek használatának megakadályozását a munkaállomásokon. A cégek blokkolhatják az írható médiát is a cég biztonsági szabályzatának megfelelően.
o Websense Network Lockdown – a különböző, alkalmazási kategóriánként változó portok és protokollok esetében az alkalmazások hálózati hozzáférésének blokkolásával, megelőző védelmet biztosít az ismert és ismeretlen biztonsági fenyegetések ellen.
o Websense Application Lockdown – csak az engedélyezett alkalmazások futtatását engedélyezi a céges számítógépeken és szervereken, így megakadályozva, hogy potenciálisan rosszindulatú alkalmazások fussanak. Felismeri és elemzi a munkaállomásokon jelentkező biztonsági fenyegetéseket illetve az alkalmazások aktivitását.
o Websense Express Lockdown – lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy gyorsan reagáljanak új alkalmazások megjelenésére, ezzel meggátolva a támadásokat a trójai falovak, férgek, keyloggerek és más rosszindulatú kódok által. (Az Application Lockdown-nal ellentétben az Express Lockdown-hoz nem szükséges a gépek leltára sem.)
o Websense web-alapú fenyegetettség mérséklés – a legnagyobb biztonságot nyújtja a web-alapú fenyegetések, köztük a keyloggerek, kémprogramok, trójai falovak, BOT-ok, szkriptek, és ActiveX programok ellen egy átfogó, a rosszindulatú web-alapú alkalmazásokat magában foglaló adatbázis segítségével.

Ezenkívül a CPM-be és a Web Security Suite-Lockdown Edition verziójába épített jelentés-készítő eszköztár és a valós idejű elemzőprogram segítséget nyújt a potenciális problémák felismerésében. Ezt az információt felhasználva az informatikai vezetők finomíthatják az internet-használati házirendet, hogy hatékonyan csökkenthessék az alkalmazottak internet-használatából eredő veszélyeket a cégnél. A Websense jelentéskészítő és riasztás-kezelő eszköztára alkalmas a jogszabályoknak való megfelelőség kezelésére is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés