Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco: egységes európai kommunikációs infrastruktúra az Ogilvy-nél

Dotkom

Cisco: egységes európai kommunikációs infrastruktúra az Ogilvy-nél

Az Ogilvy a Cisco Systems technológiáját alkalmazva építi ki egységes európai kommunikációs infrastruktúráját. Konvergens Cisco-infrastruktúra, vezeték nélküli hálózat és IP-telefonrendszer a WPP Group európai fiókirodáiban.

A Cisco Systems bejelentette, hogy a WPP Group tagjaként működő Ogilvy cégcsoport intelligens hálózati infrastruktúrát épít ki, egységes kommunikációs szolgáltatásokat biztosítva ezáltal európai irodáinak. A kezdetben mintegy nyolcszáz felhasználót ellátó új Cisco-infrastruktúra az IP-telefónia mellett a vezeték nélküli hálózati kapcsolatokat, valamint az elsősorban multimédiás és grafikai feladatokat végző asztali gépek gigabites hálózatelérését támogatja. A projekt megtervezésében és kivitelezésében a Cisco egyik arany fokozatú hivatalos partnere, a BTSkyNet is részt vesz.

Az Ogilvy a londoni Canary Wharf negyedben állítja fel új hálózati központját, amely a cégcsoport brit irodáinak és más európai képviseleteinek nyújt teljes körű felügyelt szolgáltatásokat a vállalati hálózaton. Első körben az Ogilvy skandináviai valamint öt brit telephelyét kapcsolják össze a központi hívásvezérlést biztosító Cisco IRS-útválasztókkal. A redundáns útvonalakat biztosító Survivable Remote Site Telephony (SRST) funkció gondoskodik arról, hogy a telefonszolgáltatás az esetleges hálózati leállások esetén se szüneteljen.

Egy ügyfélorientált kreatív ügynökség esetében a rugalmas munkavégzés lehetősége, a csapatmunka, az új ügyfeleket kiszolgáló munkacsoportok gyors létrehozása alapkövetelmény. Ezért az informatikai részleg egy olyan jól méretezhető megoldást keresett, amellyel a telefonos szolgáltatásokat mindig a megfelelő munkahelyre irányíthatják. A Cisco új IP-kommunikációs rendszerével a mellékek virtuálisan „áthelyezhetők”, a dolgozók pedig az IP-telefonos hálózatba való bejelentkezés után bárhonnan meghallgathatják hangposta-üzeneteiket.

„Kommunikációs hálózatunk állandó változása minden hónapban jelentős mértékben lekötötte informatikai szakembereinket.” – jegyezte meg Jamie McLellan, az Ogilvy EMEA régióért felelős technológiai igazgatója, majd így folytatta: „Az önkiszolgáló jellegű új rendszerben a felhasználók bármelyik szabad íróasztalhoz önállóan átköltözhetnek, és egyszerűen átirányíthatják melléküket. Ezzel csökken az informatikai szakemberek terhelése, a dolgozók munkája pedig hatékonyabbá és gyorsabbá válik. A Cisco szoftveres telefonjaival, illetve a dolgozói mobilitás és a távmunka lehetővé tételével jelentős megtakarításokra és hatékonyságjavulására számítunk. A vezeték nélküli technológiának köszönhetően munkatársaink és ügyfeleink napi munkája rugalmasabbá, a csoportmunka és a vállalaton belüli együttműködés pedig egyszerűbbé válik.”

Az Ogilvy analóg stúdióját és televíziós infrastruktúráját a közelmúltban digitális rendszer váltotta fel. A digitális tévéarchívumban tárolt mintegy huszonötezer reklámfilm és egyéb filmanyag elérése nagysebességű kapcsolat nélkül elképzelhetetlen. A Gigabit Ethernet alapú hálózatban a tervező és produkciós csoportok gyorsabban megvalósíthatják kreatív ötleteiket, és így munkájukat sokkal hatékonyabban tudják végezni.

A projekt részeként a cég meglévő Catalyst 6500 sorozatú kapcsolóit Supervisor 720 Engine modulokkal fogja bővíteni, így azok alkalmassá válnak a nagysebességű, gigabites peremhálózati kapcsolatok, valamint az adatkábeles tápellátás (PoE) kezelésére. Az IP-kommunikáció hátterét a Cisco Call Manager hívásvezérlő és a Lotus Notes levelezőrendszerrel integrált Cisco Unity hangposta-szolgáltatás mellett a Cisco ISR-útválasztóinak SRST funkciója, valamint Cisco 7960G IP-telefonok és 7920-as vezeték nélküli IP-telefonok biztosítják. A vezeték nélküli hálózat alapjait a Cisco Aironet hozzáférési pontjai és a Cisco Wireless LAN Solution Manager szolgáltatják.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés