Connect with us

Az Oracle a CRM-szoftverek első számú szállítója lesz

Dotkom

Az Oracle a CRM-szoftverek első számú szállítója lesz

Az Oracle megállapodott a Siebel felvásárlásáról részvényeként 10,66 dolláros áron. Az Oracle e lépéssel a CRM-szoftverek első számú szállítójává válik.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy megállapodott a Siebel Systems, Inc (Nasdaq: SEBL) felvásárlásáról részvényeként 10,66 dolláros áron. Az ajánlat összértéke mintegy 5,85 milliárd USD, illetve leszámítva a Siebel 2,24 milliárdos készpénzállományát 3,61 milliárd.

„Az Oracle ezzel az egy lépéssel világvezetővé válik a CRM-alkalmazások terén.” – jelentette ki Larry Ellison vezérigazgató. „Ha pedig a vállalati alkalmazások piacát vesszük összességében, a Siebel termékeit használó négyezer szervezet és 3,4 millió CRM-felhasználó tovább erősíti piacvezető alkalmazásértékesítői pozíciónkat Észak-Amerikában, és világszinten is közelebb hoz az első helyhez.” – tette hozzá.

„Nagy nap a mai a Siebel Systems ügyfelei, partnerei, részvényesei és munkatársai számára” – hangsúlyozta Thomas M. Siebel, a Siebel Systems elnöke. „A Siebel alkalmazásai az Oracle fejlesztői kapacitásával párosulva lehetővé teszik ügyfélkapcsolat-kezelő termék-együttesünk olyan jelentős továbbfejlesztését, amellyel biztosíthatjuk ügyfeleink további sikeres működését. A két vállalat erősségei előnyös módon egészítik ki egymást, így még színvonalasabb és korszerűbb megoldásokkal szolgálhatjuk felhasználóinkat.”

„Ezt a lépést ügyfeleink hatására tettük meg. A két cég közös ügyfelei ugyanis már több mint egy éve következetesen javasolták ezt az ügyletet mindkét fél számára” – mutatott rá Charles Phillips, az Oracle elnöke. „Felkaroljuk a Siebel CRM-termékeit, amelyek világszerte a legjobb ügyfélkapcsolat-kezelési megoldásoknak számítanak, és azok funkcióit az Oracle Project Fusion CRM központi részévé tesszük” – jelentette ki Phillips.

„Számításaink szerint ez az ügylet már az első teljes pénzügyi évben (2007) növelni fogja az Oracle nem GAAP szerint számított eredményét” – mondta az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója, Greg Maffei. „Hosszabb távon pedig a Siebel segít az Oracle által célul kitűzött évi 20 százalékos nyereségnövekedés teljesítésében. Eddigi K+F-ráfordításaink volumenét, a nemzetközi támogatási infrastruktúra kiterjedtségét és a háttértevékenységek hasonlóságait tekintve jelentős hatékonyságnövekedésre számíthatunk a két szervezet egybeolvadásával.”

A CRM-alkalmazásokkal nyomon követhető és racionalizálható az ügyféllel való kapcsolattartás minden mozzanata, így az ilyen ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerek felhasználói jobban felmérhetik, átláthatják és kiszolgálhatják ügyfeleik igényeit. A vállalati alkalmazások piacán jelenleg a CRM a legnagyobb és leggyorsabban növekvő szegmens. Teljes forgalma 2004-ben 8 milliárd dollár fölött volt, és az IDC szerint 2009-re eléri a 10 milliárdot. A Siebel CRM-rendszere, illetve az Oracle vállalati alkalmazásai és köztesszoftverei egyaránt bevett ipari szabványokat alkalmazó architektúrára épülnek, és a működő Siebel-rendszerek jelentős többsége az Oracle adatbázis-kezelőjével fut.

A Siebel Systems igazgatótanácsa megszavazta a tranzakciót, és Tom Siebel is úgy döntött, hogy saját részvényeivel a felvásárlás mellett szavaz. A Siebel részvényesei rendkívüli közgyűlésen szavaznak az ügyletről. Az Oracle részvényeseinek jóváhagyására nincs szükség. A tranzakció végső jóváhagyása és időpontja a hatósági engedélyektől függ, így az ügylet előreláthatólag 2006 elején zárulhat le.

A Siebel részvényesei minden egyes tulajdonukban levő részvényért 10,66 dollár készpénzt kapnak, kivéve, ha saját belátásuk szerint inkább Oracle-törzsrészvényeket igényelnek cserébe; azonban a Siebel törzsrészvényeinek legfeljebb 30%-a cserélhető Oracle-törzsrészvényekre. Amennyiben a Siebel részvényesei a Siebel törzsrészvényeinek 30%-át meghaladóan igényelnének ellenértékként Oracle-törzsrészvényeket, a 30%-os részvénymennyiséget arányosan osztják meg közöttük.

Az Oracle-részvények átlagárfolyama megállapításának alapjául az ügylet megkötését megelőző nappal záruló tíz tőzsdei kereskedési nap átlaga szolgál, az Oracle pedig a Siebel-részvények árfolyamának megállapításához az ügylet megkötését megelőző húsz kereskedési nap során dönthet, melyik nap árfolyama lesz ezek közül mérvadó. Ha az Oracle-részvények átlagárfolyama az ügyletkötést megelőzően eléri vagy meghaladja a 10,72 dollárt, azok a Siebel-részvényesek, akik Oracle-részvényt kérnek ellenértékként, minden egyes tulajdonukban lévő Siebel-törzsrészvény után 10,66 dollár értékben jogosultak Oracle-törzsrészvényekre. Ha az Oracle-részvények átlagárfolyama az ügyletkötést megelőzően nem éri el a 10,72 dollárt, azok a Siebel-részvényesek, akik Oracle-részvényt kérnek ellenértékként, minden egyes tulajdonukban lévő Siebel-törzsrészvény után 0,994 darab Oracle-törzsrészvényre jogosultak, ami részvényenként 10,66 dollár alatti értéket eredményez.

Az Oracle azt tervezi, hogy az ügylet keretében kibocsátásra kerülő részvények számának megfelelő mennyiségű részvényt visszavásárol.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom