Connect with us

technokrata

Az Oracle a CRM-szoftverek első számú szállítója lesz

Dotkom

Az Oracle a CRM-szoftverek első számú szállítója lesz

Az Oracle megállapodott a Siebel felvásárlásáról részvényeként 10,66 dolláros áron. Az Oracle e lépéssel a CRM-szoftverek első számú szállítójává válik.

Az Oracle Corporation bejelentette, hogy megállapodott a Siebel Systems, Inc (Nasdaq: SEBL) felvásárlásáról részvényeként 10,66 dolláros áron. Az ajánlat összértéke mintegy 5,85 milliárd USD, illetve leszámítva a Siebel 2,24 milliárdos készpénzállományát 3,61 milliárd.

„Az Oracle ezzel az egy lépéssel világvezetővé válik a CRM-alkalmazások terén.” – jelentette ki Larry Ellison vezérigazgató. „Ha pedig a vállalati alkalmazások piacát vesszük összességében, a Siebel termékeit használó négyezer szervezet és 3,4 millió CRM-felhasználó tovább erősíti piacvezető alkalmazásértékesítői pozíciónkat Észak-Amerikában, és világszinten is közelebb hoz az első helyhez.” – tette hozzá.

„Nagy nap a mai a Siebel Systems ügyfelei, partnerei, részvényesei és munkatársai számára” – hangsúlyozta Thomas M. Siebel, a Siebel Systems elnöke. „A Siebel alkalmazásai az Oracle fejlesztői kapacitásával párosulva lehetővé teszik ügyfélkapcsolat-kezelő termék-együttesünk olyan jelentős továbbfejlesztését, amellyel biztosíthatjuk ügyfeleink további sikeres működését. A két vállalat erősségei előnyös módon egészítik ki egymást, így még színvonalasabb és korszerűbb megoldásokkal szolgálhatjuk felhasználóinkat.”

„Ezt a lépést ügyfeleink hatására tettük meg. A két cég közös ügyfelei ugyanis már több mint egy éve következetesen javasolták ezt az ügyletet mindkét fél számára” – mutatott rá Charles Phillips, az Oracle elnöke. „Felkaroljuk a Siebel CRM-termékeit, amelyek világszerte a legjobb ügyfélkapcsolat-kezelési megoldásoknak számítanak, és azok funkcióit az Oracle Project Fusion CRM központi részévé tesszük” – jelentette ki Phillips.

„Számításaink szerint ez az ügylet már az első teljes pénzügyi évben (2007) növelni fogja az Oracle nem GAAP szerint számított eredményét” – mondta az Oracle elnöke és pénzügyi igazgatója, Greg Maffei. „Hosszabb távon pedig a Siebel segít az Oracle által célul kitűzött évi 20 százalékos nyereségnövekedés teljesítésében. Eddigi K+F-ráfordításaink volumenét, a nemzetközi támogatási infrastruktúra kiterjedtségét és a háttértevékenységek hasonlóságait tekintve jelentős hatékonyságnövekedésre számíthatunk a két szervezet egybeolvadásával.”

A CRM-alkalmazásokkal nyomon követhető és racionalizálható az ügyféllel való kapcsolattartás minden mozzanata, így az ilyen ügyfélkapcsolat-kezelő rendszerek felhasználói jobban felmérhetik, átláthatják és kiszolgálhatják ügyfeleik igényeit. A vállalati alkalmazások piacán jelenleg a CRM a legnagyobb és leggyorsabban növekvő szegmens. Teljes forgalma 2004-ben 8 milliárd dollár fölött volt, és az IDC szerint 2009-re eléri a 10 milliárdot. A Siebel CRM-rendszere, illetve az Oracle vállalati alkalmazásai és köztesszoftverei egyaránt bevett ipari szabványokat alkalmazó architektúrára épülnek, és a működő Siebel-rendszerek jelentős többsége az Oracle adatbázis-kezelőjével fut.

A Siebel Systems igazgatótanácsa megszavazta a tranzakciót, és Tom Siebel is úgy döntött, hogy saját részvényeivel a felvásárlás mellett szavaz. A Siebel részvényesei rendkívüli közgyűlésen szavaznak az ügyletről. Az Oracle részvényeseinek jóváhagyására nincs szükség. A tranzakció végső jóváhagyása és időpontja a hatósági engedélyektől függ, így az ügylet előreláthatólag 2006 elején zárulhat le.

A Siebel részvényesei minden egyes tulajdonukban levő részvényért 10,66 dollár készpénzt kapnak, kivéve, ha saját belátásuk szerint inkább Oracle-törzsrészvényeket igényelnek cserébe; azonban a Siebel törzsrészvényeinek legfeljebb 30%-a cserélhető Oracle-törzsrészvényekre. Amennyiben a Siebel részvényesei a Siebel törzsrészvényeinek 30%-át meghaladóan igényelnének ellenértékként Oracle-törzsrészvényeket, a 30%-os részvénymennyiséget arányosan osztják meg közöttük.

Az Oracle-részvények átlagárfolyama megállapításának alapjául az ügylet megkötését megelőző nappal záruló tíz tőzsdei kereskedési nap átlaga szolgál, az Oracle pedig a Siebel-részvények árfolyamának megállapításához az ügylet megkötését megelőző húsz kereskedési nap során dönthet, melyik nap árfolyama lesz ezek közül mérvadó. Ha az Oracle-részvények átlagárfolyama az ügyletkötést megelőzően eléri vagy meghaladja a 10,72 dollárt, azok a Siebel-részvényesek, akik Oracle-részvényt kérnek ellenértékként, minden egyes tulajdonukban lévő Siebel-törzsrészvény után 10,66 dollár értékben jogosultak Oracle-törzsrészvényekre. Ha az Oracle-részvények átlagárfolyama az ügyletkötést megelőzően nem éri el a 10,72 dollárt, azok a Siebel-részvényesek, akik Oracle-részvényt kérnek ellenértékként, minden egyes tulajdonukban lévő Siebel-törzsrészvény után 0,994 darab Oracle-törzsrészvényre jogosultak, ami részvényenként 10,66 dollár alatti értéket eredményez.

Az Oracle azt tervezi, hogy az ügylet keretében kibocsátásra kerülő részvények számának megfelelő mennyiségű részvényt visszavásárol.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek