Connect with us

technokrata

A világ legkisebb notebook-tábla PC-je

Dotkom

A világ legkisebb notebook-tábla PC-je

A Fujitsu a jövő hónapban bocsátja útjára az eddig készített legkisebb konvertálható noteszgépet, amely pár mozdulattal tábla PC-vé alakítható.

Fujitsu Lifebook P1500 – a gyártó legújabb hordozható számítógépe, mely a Windows XP Tablet PC Edition 2005 operációs rendszerét futtatja. Az alig pár grammal 1 kilogrammos tömeg alatt maradó notebook Windows XP Professionallel is megvásárolható lesz azok számára, akiket nem nyűgöz le a tábla PC-ben rejlő lehetőség, és nem vágynak az ezt teljes mértékben kihasználni képes operációs rendszer extra funkcióira.

Tekintsük meg kicsit közelebbről magát a hardvert! Nem véletlenül sorolták az úgynevezett ultra-portable kategóriába, hiszen kijelzőjének képátlója mindössze 8,9 col. Ezen, a kis méret ennek ellenére SVGA felbontásra képes, ami részletgazdag megjelenítést tesz lehetővé. További érdekessége, hogy érintőképernyős LCD-t kapott (enélkül nem is lehetne tábla PC-ként használni), amit a hozzá járó érintőceruzával lehet kihasználni. Alig pár mozdulattal válthatunk egyébként a két állapot között: használhatjuk mini noteszgépként, de a képernyő elcsavarásával máris egy teljes értékű tábla PC előnyeit élvezhetjük.

Az októberben megjelenő hordozható számítógép több változatban is kapható lesz, a legolcsóbb, 1500 dolláros kialakítású konfiguráció egy Pentium M ULV 753 processzort foglal magába, ami 1,2 GHz-es órajelet, 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat és 400 MHz-es frontoldali buszsebességet jelent, igen alacsony tápfeszültség mellett. 256 MB-nyi DDRII SDRAM-ot tartalmaz a notebook, a háttértár funkcióját pedig egy 30 GB-os, ATA 100-as winchester látja el, mely egy percenként 4200 fordulatra képes adattároló tányérral rendelkezik.

Integrált 56 Kbps-os modem, és gigabites másodpercenkénti sebességre is képes Ethernet csatlakozó biztosítja a többi számítógéphez és az Internethez való hozzáférést, de természetesen vezetékmentes internetezésre is lehetőség nyílik (a szintén integrált Atheros Super AG Wireless LAN (802.11a/b/g) modul révén). Beágyazottan tartalmazza a TPM biztonsági megoldást, illetve ujjlenyomat-leolvasóval is ellátták, így védve az adatokat a tolvajoktól.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle