Connect with us

technokrata

Ericsson HSDPA a Maxis-nak

Dotkom

Ericsson HSDPA a Maxis-nak

Az Ericsson HSDPA technológiára és menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó bővítési szerződést kötött a Maxis-szal.

A Maxis malajziai hálózatüzemeltető az Ericssont választotta 3G hálózatának bővítésére és HSDPA továbbfejlesztésére. Ezen kívül a szerződés magában foglalja a Maxis és az Ericsson menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó, az idei évben aláírt megállapodásának kiterjesztését is. A szerződés értelmében az Ericsson lesz a felelős a 3G rádióhálózat teljes körű üzemeltetéséért és felügyeletéért.

A Maxis 3G terveinek II. fázisaként meghatározott megállapodás értelmében az Ericsson szállítja majd a Maxis rádióhálózati infrastruktúrájának jelentős részét.

Az Ericsson révén a Maxis 3G hálózata eljut a malajziai Klang-völgy nagy részére és Johor Baru délen elhelyezkedő városába. Az Ericsson HSDPA-frissítést is nyújt a Maxis számára, így a Maxis a felhasználói élményre és a továbbfejlesztett rendszerkapacitásra összpontosító, még fejlettebb széles sávú mobilszolgáltatásokat nyújthat majd.

Az Ericsson telepítette a Maxis 3G hálózatának első fázisát a Klang-völgyben, és már most is üzemelteti és karbantartja a jelenlegi 3G hálózatot.

Edward Ying, a Maxis üzemeltetési főmérnöke a követezőket nyilatkozta: „A kezdetektől fogva fontos volt számunkra, hogy minőségi 3G hálózatot és szolgáltatásokat biztosítsunk a nagy mennyiségű adatátvitelt igénylő területeken. Most pedig ki kell terjesztenünk 3G hálózatunkat, hogy még több területet és ügyfelet érjünk el”.

„Az Ericsson felbecsülhetetlen segítséget nyújtott nekünk az új 3G szolgáltatások bevezetésében és szállításában ügyfeleink számára. Meggyőződésünk, hogy ez a partneri viszony 3G telepítési programunk II. fázisának megvalósítása során tovább erősödik” – tette hozzá.

Jan Signell, az Ericsson délkelet-ázsiai tevékenységének elnöke és a malajziai Ericsson-leányvállalat országmenedzsere így értékelte a megállapodást: „Ez a szerződés tovább erősíti az Ericsson és a Maxis közötti szilárd együttműködést. Csoportjaink rendkívül közeli munkakapcsolatban voltak az elmúlt két évben, és igen nagy utat tettek meg a Maxis ügyfeleinek nyújtott 3G lefedést illetően.”

A HSDPA a WCDMA következő fejlesztési lépése. Csúcsidőszakban akár 14 Mbps adatátviteli sebességre is képes előfizetői irányban, és több mint kétszeres rendszerkapacitással rendelkezik anélkül, hogy további rádióspektrumot vagy rádióhálózati lefedést igényelne.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle