Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun: gyorssegély és kommunikációs segítség a Katrina-hurrikán áldozatainak

Dotkom

Sun: gyorssegély és kommunikációs segítség a Katrina-hurrikán áldozatainak

A Sun és a Sun Foundation bejelentette, hogy a Vöröskereszt adományközpontjaiba önkénteseket, a katasztrófa sújtotta területekre pedig kommunikációs berendezéseket küldenek, hogy segítséget nyújtsanak a Katrina hurrikán áldozatainak. Ezen kívül a Sun alkalmazottai és a Sun Foundation pénzadományokkal segítik a károsultakat.

„Együtt érzünk a természeti csapás károsultjaival, akik közül több tízezren most a legelemibb eszközökkel sem rendelkeznek ahhoz, hogy a külvilággal kommunikáljanak.” – mondta Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems elnök-vezérigazgatója és a Sun Foundation elnöke. „Nagy számú önkéntes technikust és internetes infrastruktúrát küldünk a Louisiana állambeli Lafayette-ben található Cajun Dome-ba, hogy Internet-hozzáférési pontokat hozzanak létre, amelyeken keresztül az érintettek e-mailezhetnek, megpróbálhatják felkutatni eltűnt szeretteiket, és értesíthetik az értük kétségbeesetten aggódó barátokat és családtagokat.”

A Sun technikusai jelenleg az infrastruktúra kiépítésén dolgoznak, hogy az érintett területekről kitelepítettek részére kommunikációs lehetőséget biztosítsanak, illetve a katasztrófát elszenvedő cégek számára elősegítsék a normális üzletmenethez való visszatérést. A Sun emellett szorosan együttműködik a Vöröskereszttel és az Aidmatrix segélyszervezettel, hogy egy virtuális, online kampánnyal a lehető leghamarabb eljuttassák a katasztrófa sújtotta vidékekre az égetően szükséges adományokat.

„A vállalat filozófiáját hűen tükröző „Share the Opportunity” nevű kezdeményezésünkkel világszerte biztosítjuk az arra rászorultaknak a szükséges műszaki szakértelmet és eszközöket. Célunk, hogy ne csak mi, hanem valamennyi segíteni tudó vállalat megossza erőforrásait és szakértelmét a bajbajutottakkal valamilyen segítség formájában. A berendezések biztosítása és a műszaki segítségnyújtás mellett a Sun több mint harminckilencezer dolgozója személyes anyagi hozzájárulásával vesz részt a Sun Foundation közös vállalati-dolgozói adományprogramjában.” – fűzte hozzá Jonathan Schwartz. „A program keretében 1,2 millió dollár értékben gyűjtöttünk össze adományokat az év elején bekövetkezett délkelet-ázsiai szökőár károsultjainak, a hurrikán pusztítását követő mostani akciónk pedig reményeink szerint még az eddigieknél is sikeresebb lesz.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés