Connect with us

technokrata

Elmarad a Windows patch-elés?

Dotkom

Elmarad a Windows patch-elés?

Minőségi kifogások merültek fel a szeptemberi Windows-javítással kapcsolatban.

Számos alkalommal beszámoltunk már a Terminalon arról, hogy a Microsoft havi rendszerességgel adja ki szoftvereihez a korábbi kibocsátás óta eltelt időszakban elkészült patch-eket. Ennek ideje mindig az adott hónap második keddjére esik (ami nálunk az időeltolódás miatt inkább szerda szokott lenni). Nincs ez másként szeptemberben sem, írtuk pár napja. Tévedtünk?

A Microsoft közlése szerint ugyanis az az egy frissítés, aminek holnap kellene a nyilvánosság számára elérhetővé válnia (és nem mellesleg kritikus besorolást kapott), nem fog megjelenni kedden. A redmondi szoftverfejlesztő ugyanis úgy találta, hogy minőségbeli problémák jelentkeznek a patch-nél, és félkész vagy hibás frissítést nem akar kiadni a kezéből a vállalat. Erre egyébként a tesztelési fázis legvégén került sor, ezért van ez a kapkodás. A vállalat weboldalán közzétett közleménye szerint további tesztelésre és fejlesztésre van szükség, mielőtt elérhetővé válna a javítás.

Azt, hogy mely Windows komponenseket érinti, érintette volna a frissítés, nem hozta nyilvánosságra a vállalat. Biztonsági okok miatt ugyanis nem árulnak el konkrétumokat a készülőben levő javításokról, nehogy azok az online támadók kezére játszanak, mielőtt még a szükséges patch elérhetővé válna. Az óvatosság pedig indokolt is, hiszen a múlt hónapban alig pár nappal az update kiadása után máris megjelent egy olyan féreg (Zotob), amely azokra a Windows 2000 számítógépekre vadászott, amik nem rendelkeztek ezzel a frissítéssel. Így sikerült többek között az NBC számítógépes rendszerének egy részét is ledönteni a lábáról.

Visszatérve a patch-ciklusra: a javítás valószínűleg átcsúszik októberre, mivel a Microsoft komolyan ragaszkodik a hónap második keddjein való frissítéshez. Persze, ha a helyzet megindokolja, talán korábban is elérhetővé válik. Akárhogy is legyen, mi be fogunk számolni az eseményekről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle