Connect with us

technokrata

A Nokia Csoport Végrehajtó Testülete új tagokkal bővült

Dotkom

A Nokia Csoport Végrehajtó Testülete új tagokkal bővült

Kai Öistämö vezeti a Mobile Phones üzletágat, Robert Andersson felel a Customer and Market Operations egységért.

A Nokia igazgatótanácsa 2005. október elsejétől a Nokia Csoport Végrehajtó Testületébe (Group Executive Board) választotta a 40 éves Kai Öistämöt, és a 44 éves Robert Anderssont.

A Nokiához 1991-ben csatlakozott Öistämö 2005. október elsejétől a Nokia Mobile Phones (mobiltelefon) üzletágát vezeti majd. Öistamö a Mobile Phones üzletágon belül jelenleg az egyes termékvonalak összefogásáért felelős, de számos más vezető pozíciót is betöltött már a Nokia Mobile Phones-on belül.

Andressont a Nokia Customer and Market Operations (Ügyfelek és piaci műveletek) egységének élére nevezték ki. A Nokiánál 1985-ös érkezése óta számos pozícióban dolgozó Andersson jelenleg az európai, közel-keleti, és afrikai régió Customer and Market Operations lépéseiért felelős. Ezt megelőzően Andersson a csendes-óceáni régióban irányította a Nokia Mobile Phones tevékenységét.

Kai Öistämö két további Nokia üzletágvezetővel, Robert Anderssonnal és a műszaki platformokért felelős Pertti Korhonennel együtt Olli-Pekka Kallasvuo irányítása alatt dolgozik, aki 2005. október elsejétől elnökként és operatív vezérigazgatóként (Chief Operating Officer) áll a vállalat élén. A Csoport Végrehajtó Testületének többi tagja Jorma Ollilának, a Nokia elnök-vezérigazgatójának számol be.

A Nokia Csoport Végrehajtó Testületének tagjai ezentúl: Jorma Ollila (elnök), Olli-Pekka Kallasvuo, Robert Andersson, Simon Beresford-Wylie, Pertti Korhonen, Mary McDowell, Hallstein Moerk, Tero Ojanperä, Rick Simonson, Veli Sundbäck, Anssi Vanjoki, és Kai Öistämö.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák