Connect with us

Legalább egy kritikus Windows patch – a jövő héten

Dotkom

Legalább egy kritikus Windows patch – a jövő héten

A havi rendszerességgel kiadott Windows-os javítások között ebben a hónapban legalább egy kritikus fontosságú lesz.

A Microsoft arról számolt be, hogy a jövő hét keddjén kibocsátani tervezett patch-csomag több frissítésből fog állni, arról azonban nem tájékoztatott a szoftverfejlesztő, hogy mely Windows komponensek lesznek érintettek. Az biztos csupán, hogy legalább egy kritikus fontosságú besorolást kap; illetve a Windows-os hibajavítások használatba vétele esetleg a számítógép újraindítását igényelheti.

Szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott. Emellett egy magas prioritású frissítés is napvilágot lát majd a jövő hét elején, amely nem az operációs rendszer biztonságosságával áll kapcsolatban, tájékoztatta szűkszavúan a nyilvánosságot a redmondi gigász.

Természetesen részletesen be fogunk számolni a patch-ekről a jövő héten.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista

Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom