Connect with us

technokrata

Atigris az Informatikai Biztonság Napján

Dotkom

Atigris az Informatikai Biztonság Napján

2005. szeptember 26-án első alkalommal rendezik meg Budapesten az „Informatikai Biztonság Napja ”elnevezésű eseményt.

Az Atigris Informatika Rt., melynek egyik fő tevékenysége a biztonsági megoldások szállítása, „A korlátlan lehetőségek biztonsági csapdái” címmel tart előadást – mondta el Sali Róbert vezérigazgató-helyettes. Az előadás a mai, felhasználóbarát operációs rendszerek okozta komoly biztonsági problémákra ad megoldást, hiszen a munkaállomások oldalán ezen rendszerek egyre nagyobb szabadságot engednek az új technológiát képviselő adathordozók és kommunikációs eszközök rendszerbe illesztésére. Egy néhány száz munkaállomást üzemeltető cég esetén már nagy kockázatot jelent, hogy a plug-and-play támogatást kihasználva kontrollálatlan módon csatlakoztathatóak a digitális fényképezőgépek, a Palm és Ipaq kéziszámítógépek, illetve a pen drive-ok szinte bármelyik számítógéphez. Az egyszerű csatlakozás lehetőséget nyújthat a céges adatok kiszivárgására, illetve komoly fenyegetést jelent az ilyen módon támadni képes férgek és vírusok irányából is.

Az Informatikai Biztonság Napja kiváló hátteret nyújt a szakma számára az általánosan alkalmazott „követő jellegű” biztonsági megoldások (betörésdetektáló szoftverek, vírusvédő szoftverek) mellett az un. „preventív jellegű” megoldások megismerésére, azok kipróbálására. Az előadásban az egyik legismertebb ilyen megoldás bemutatására kerül sor, amelyet a luxemburgi székhelyű SecureWave cég fejlesztett ki, az ATIGRIS Informatika pedig sikerrel implementált többek közt a Magyar Nemzeti Bankban és a Honvédelmi Minisztérium Biztonsági Beszerzési és Beruházási hivatalában is.

Az Atigris Informatika Rt. az informatikai biztonság széles skálájával foglalkozik: központilag menedzselt vírusvédelem, tűzfal, hálózati tevékenység monitorozása, VPN, PKI, Központi jogosultságkezelés, email-forgalom menedzselése, internet-elérés szabályozása, a forgalom követése, monitorozása.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák