Connect with us

A Volán Elektronika 48 iskola informatikai rendszerét korszerűsíti

Dotkom

A Volán Elektronika 48 iskola informatikai rendszerét korszerűsíti

Ősztől a legmodernebb megoldásokkal ismerkedhetnek a diákok.

A Volán Elektronika Rt. áprilisban hirdetett pályázatot, amelyen oktatási intézményeknek nyílt lehetősége informatikai rendszerük fejlesztésére. A feltételeknek 48 iskola felelt meg, a tanárok képzését és a rendszerek bevezetését szeptember elején kezdi meg a cég.

A szeptemberi eredményhirdetés alapján 39 középiskola, 4 felső- és 5 felnőttoktatási intézmény a Volán Elektronika és az SAP közös vállalatirányítási megoldása, a LIBRA3S for SAP Business One ingyenes használatát nyerte el a pályázaton. Az iskolák a szoftvert nem csak oktatásra, hanem az intézmény folyamatainak és gazdálkodásának támogatására is használhatják.

Dr. Tokodi Jenő, adjunktus, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem: „A Libra3S for SAP Business One programmal 5. éves logisztikus hallgatóink ismerkednek meg a Logisztikai Informatika c. tárgy keretében. A logisztikai információs folyamatok megértéséhez nélkülözhetetlen gyakorlati jellegű ismereteket nyújtanak a hallgatóknak a rendszer alkalmazása során szerzett tapasztalatok.”

Simon Zsuzsanna, tanár, Veszprémi Közgazdasági Szakközépiskola: „15 éve tanítjuk iskolánkban a LIBRA-t, és 1997 óta vizsgatantárgy is. Nagy segítség abban, hogy a diákok nem csak a száraz elméletet kapják a könyvekből, hanem megismerhetik a vállalkozások teljes ügymenetét a gyakorlatban. Iskolánk megnyert egy pályázatot korszerű hardver eszközökre is, ezért már ebben a tanévben tudjuk oktatni ezt a korszerű programcsomagot.”

Papp Zoltán, vezérigazgató, Volán Elektronika Rt.: „A Volán Elektronika ezzel a korszerűsítési kampánnyal új fejezetet nyit 12 éves oktatási támogatásának történetében. Az integrált, grafikus rendszerek elterjedésével a szakemberek utánpótlását is biztosítani kell. Ez vállalatunk, az iskolák és a diákok érdeke is.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom