Connect with us

technokrata

LNX: Hálózati termékek oktatási intézményeknek

Dotkom

LNX: Hálózati termékek oktatási intézményeknek

Támogatás a modern felsőoktatásért.

A KFKI Csoporthoz tartozó LNX Hálózatintegrációs Rt. modern hálózati termékek adományozásával támogatja a hazai felsőoktatást, összességében kilenc millió forint értékben.

Az LNX Hálózatintegrációs Rt. évről-évre igyekszik segíteni a hazai oktatás színvonalának fenntartását az élenjáró hálózati termékek és szolgáltatások, szakmai ismeretek átadásával. Az idei évben öt intézmény kap támogatást: a Budapesti Műszaki Főiskola, a Szent István Egyetem, az Esterházy Károly Főiskola és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem – nyilatkozta Kalmár László, a cég oktatási intézménykért felelős értékesítési menedzsere.

Dr. Kis-Tóth Lajos, az Esterházy Károly Főiskola rektorhelyettese szerint az LNX támogatása leginkább abban segít, hogy modern „információs közművet” üzemeltessenek a nyertes intézmények. Az EKF az eszközökkel elsősorban az informatikai szakmai szakképzéseket kívánja bővíteni. Emellett a szorosan vett oktatási feladatokon túl az informatikai kapacitásokat felkínálják Eger város polgárainak, illetve a szűken vett régiónak.

„Reményeink szerint – emelte ki Kalmár László –, a támogatások arra is ösztönzik az iskolákat, hogy a legmodernebb hálózati technológiák révén szélesebb kaput nyissanak a különböző oktatási és tudományos adatbázisokhoz, programokhoz, így még versenyképesebbé tehessék képzéseik színvonalát.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák