Connect with us

technokrata

A Novell felvásárolja indiai partnerét, az Onward Novellt

Dotkom

A Novell felvásárolja indiai partnerét, az Onward Novellt

A felvásárlás még inkább összefogja a Novell indiai működését, és jól mutatja a cég eddigi indiai befektetéseit, növekedését, elkötelezettségét.

A Novell bejelentette, hogy végleges megállapodást írt alá a cég indiai eladásait és terjesztést felügyelő Onward Novell leányvállalata 50%-os tulajdonrészének felvásárlásáról. A Novell integrálja az Onward Novell vállalatot a cég jelenlegi indiai tevékenységébe, ezzel növeli a Novell befektetéseit a régióban. A lépés jól tükrözi a Novell erős elkötelezettségét a Linux és személyazonosság-kezelési megoldások bevezetésére a gyorsan növekvő indiai piacon. A Novell ennek eredményeképpen jobb szolgáltatásokat nyújthat indiai ügyfelei számára, és növelheti a régióban meglévő fejlesztési és műszaki támogatási tevékenységét. A Novell várakozásai szerint a tranzakció lebonyolítása a pénzügyi év végére befejeződik.

„Indiában a Linux és a nyílt forráskód egyre inkább áthatja az olyan alkalmazásokat, mint például a levelezés, a fájl- és nyomtatáskezelés, valamint a weboldalak üzemeltetése. A személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldások szintén egyre nagyobb szerephez jutnak az indiai informatikai szolgáltatások piacán és az üzleti folyamatok optimalizálásának területén a titoktartási és megfelelőségi problémák miatt.” – mondta Praveen Sengar, az IDC India szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó elemzője. „A Novell azon döntése tehát, hogy közvetlenül veszi kézbe az indiai üzletvitelt, lehetővé teszi a vállalat számára az indiai piac jobb figyelemmel kísérését, valamint a Linux és a hozzáférés-kezelési megoldások hatékonyabb bevezetését.” – tette hozzá Sengar.

A Novell 1992 óta az Onward Novell – egy helyi indiai partnerrel 50-50%-os arányban megosztott vegyes vállalat – közvetítésével volt jelen Indiában. Harish Mehta, az Onward Novell vezérigazgatója továbbra is a teljesen Novell irányítás alá kerülő tevékenységek tanácsadója lesz. Rhonda O´Donnell, a Novell ázsiai és csendes-óceáni térségért felelős elnöke lesz a tevékenység felelőse, őt a helyi menedzsment csapat támogatja.

„A nyílt forráskód a számítástechnika jövője az ázsiai és csendes-óceáni térség nagy részében, a Linux pedig egyre inkább de facto szabvány operációs rendszerré válik. Indiai befektetéseink növelésével jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy segítsük a Linux és a nyílt forráskód elterjedését nem csak Indiában, de más fejlődő ázsiai piacokon is.” – mondta O´Donnell.

„Büszke vagyok arra, amit ezen időszak során elértünk. Képesek voltunk a Novell vállalatot India hálózati piacának úttörőjévé tenni. A Novell termékeinek megbízhatóságát az ügyfélközpontúsággal kombinálva képesek voltunk erős és hosszantartó kapcsolatot kialakítani az indiai ügyfelekkel.” – mondta Mehta.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle