Connect with us

technokrata

Az Intel 16 millió dollár értékű részesedést szerzett a Grisoftban

Dotkom

Az Intel 16 millió dollár értékű részesedést szerzett a Grisoftban

Eddig ez az Intel legnagyobb Közép-Kelet Európai tőkebefektetése.

Az Intel Corporation stratégiai befektetésekkel foglalkozó részlege, az Intel Capital bejelentette, hogy aláírta az egyik vezető vírusirtó szoftvergyártó, a Grisoft 16 millió dollárt érő részének megvásárlásáról szóló megállapodást. A befektetést még engedélyeznie kell a Cseh Köztársaság versenybizottságának.

Nemzetközi biztonsági szoftvergyártóként a Grisoft termékei több mint 25 millió számítógépen futnak. A Grisoft termékek minden fő operációs rendszert és platformot támogatnak, terjesztésük pedig viszonteladókon és az Interneten keresztül történik.

„A Grisoftban történő részesedés vásárlásával az Intel Capital a vírusirtó szoftverek fejlesztését és világméretű használatát támogatja. A Grisofttal kötött stratégiai együttműködés keretében az Intel segíteni fogja a Grisoftot a kisvállalatok és a fogyasztók számítógépes platformjai biztonságának javításában.” – nyilatkozta Arvind Sodhani, az Intel Capital elnöke.

Az együttműködési megállapodás értelmében az Intel Capital új ügyfelek és piaci szegmensek megszerzésében és biztonsági szoftverének optimalizálásában is segít a Grisoftnak.

Ez az Intel Capital legnagyobb tőkebefektetése Közép- és Kelet-Európában. „Az Intel Capital egy világméretű befektető, amely elkötelezett az innovatív technológiába történő befektetés iránt Európa-szerte és azon kívül.” – tette hozzá Sodhani.

„A Grisoft a Cseh Köztársaság vírusirtó szoftvergyártójából gyorsan világméretű, nagy piaci résztvevővé nőtte ki magát.” – nyilatkozta Gabriel Eichler, a Grisoft elnöke. „Az AVG nevű szoftver, amely most már tűzfalat is tartalmaz, mintegy 25 millió számítógépet véd világszerte. A számítógépes biztonság iránti igény és annak növekvő összetettsége, felhasználóink, tesztelőink és ellenőrzőink pozitív visszajelzéseivel együtt azt sugallja számunkra, hogy a társaság folytatja a piacvezető hely elérése felé vezető utat. Úgy éreztük, itt az idő, hogy befektetőket szerezzünk a Grisoft jövőbeni terveinek megvalósításához.”

Grisoft irodák a Cseh Köztársaságban Brnoban, és az Egyesült Államokban találhatók.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle