Connect with us

Emberfeletti képességekkel kecsegtetnek a levélszemét-küldők

Dotkom

Emberfeletti képességekkel kecsegtetnek a levélszemét-küldők

A Clearswift megjelentette legújabb Spam Index felmérésének eredményeit, mely szerint a levélszemét-küldők augusztusban csodás tulajdonságokat ígértek az embereknek.

A szuperhősökről szóló filmek körüli hírverést kihasználó levélszemét-küldők a birtokukban lévő „áttörést jelentő technológiákkal” hosszabb életet, tökéletes testet, emberfeletti képességeket ajánlanak a vásárlóiknak. A leghiszékenyebbek még „az életet örökre megváltoztató” varázsérméket is vásárolhatnak.

„Bár a józan ész azt diktálja, hogy a kéretlen levelekben kínált emberfeletti képességek elérése lehetetlen, a felhasználók mégis gyakran megnyitják ezeket az üzeneteket, sőt néha viccből ismerőseiknek is továbbítják őket” – mondta el Fórján Tamás, a 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója. „Amellett, hogy az ajánlott csodaszerek valószínűleg teljesen hatástalanok, az e-mailek megnyitásával a számítógépet könnyen rosszindulatú kódok fertőzhetik meg, különböző kémprogramok települhetnek, vagy nem biztonságos weboldalakra juttathatják el a felhasználó titkos banki adatait.”

Az augusztusi Spam Index szerint ugrásszerűen megnőtt a szerencsejátékokat ajánló reklámlevelek száma, főleg a World Series of Poker póker világbajnokság júliusi döntője óta. Az online játékokat kínáló PartyGaming cég és a hozzá hasonló vállalkozások − saját állításuk szerint − naponta 1,4 millió dollárt keresnek szolgáltatásaikkal.

A pénzügyi és egészségügyi témájú például kölcsönöket vagy gyógyszereket ajánló kéretlen levelek továbbra is vezetik a Spam Index statisztikáit. A csalások jelentős részéért elsősorban az eBay és a South Trust cégektől származónak feltüntetett reklámlevelek a felelősek. A „gazdagodjon meg gyorsan” típusú csalásokból is egyre több van, a júliusi arányokhoz képest számuk megduplázódott.

A felmérés eredményei a Clearswift által hetente megkapott kéretlen levelek milliói, a forrásul szolgáló e-mail fiókokba érkező levélszemét elemzésével készültek. Az e-maileket a Clearswift spamActive szolgáltatásával gyűjtötték össze és elemezték.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom