Connect with us

technokrata

Az első USB-s behatolás-megelőző megoldás

Dotkom

Az első USB-s behatolás-megelőző megoldás

A McAfee Entercept host-oldali behatolás-megelőző megoldás USB eszközök ellenőrzési képessége segíthet megelőzni a rosszindulatú programok terjesztését, illetve meggátolni a belső adatlopásokat.

Növekszik a vállalatok igénye az USB eszközök ellenőrzésére szolgáló eljárások alkalmazására, mióta a Black Hat Security konferencián a közelmúltban nyilvánosan demonstrálták az USB-alapú támadások két kritikus módját. Az USB portok többféle fenyegetés belépési pontjai lehetnek. Az alkalmazottak figyelmetlenségből is feltölthetnek egy férget vagy vírust a rendszerbe hordozható USB eszközökön keresztül, amely vezethet egyrészt rendszer- vagy hálózatleálláshoz, vagy, ami még pusztítóbb, célzott támadáshoz, mely során valaki az alapvető biztonsági intézkedéseket szándékosan megkerüli egy nagy kapacitású USB eszközzel, hogy irányíthassa a rendszert, és létfontosságú adatokat töltsön le. Ezen felül, a vállalatok egyszerűen olyan módszereket keresnek, amellyel a céges információkat elzárhatják, hogy az alkalmazottaik ne vihessék el egyszerűen a saját tulajdonnak vélt adatokat.

Leginkább a pénzügyi, gyógyszerészeti és egészségügyi iparágban működő vállalatok vannak a biztonsági alkalmazások használatára rákényszerülve, hiszen nekik szigorú szabályozásnak kell megfelelniük. A vállalatok nagyban csökkenthetik az intellektuális tulajdon és egyéb kritikus céges adatok elvesztésének kockázatát a pro-aktív USB blokkoló alkalmazások használatával, melyek a mai naptól elérhetőek a McAfee Entercept termékkel.

„A McAfee elkötelezett, hogy megvédje ügyfelei rendszereit minden ismert és ismeretlen veszéllyel szemben. Az új USB blokkoló funkció a McAfee Entercept host-oldali behatolás megelőző megoldásában a tökéletes példa arra, hogyan segítjük a vállalkozásokat abban, hogy üzleti prioritásaikat a jelen biztonsági kockázataival összehangolhassák, hogy megelőzhessék az adatlopásokat és megállíthassák a külső forrásokból érkező támadásokat” – mondja Steve Crutchfield, a McAfee termékmarketing-igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek