Connect with us

technokrata

Új noteszgép az Acertől

Dotkom

Új noteszgép az Acertől

Az Acer America bejelentette Travelmate notebookcsaládjának legújabb változatát, a 4020-as modellt.

Centrino technológiára épül a legújabb Acer noteszgép, amelynek 915GM Express chipkészletet tartalmazó alaplapja egy Pentium M processzort foglal magába. A 2 MB-os másodszintű gyorsítótárral és 400 MHz-es FSB-vel rendelkező lapka több változata is megjelenik a hordozható számítógépben; a Travelmate 4021WLCi típusba például a 725-ös (1,6 GHz-es órajel) került. A SOHO (Small Office/Home Office) és az SMB (Small and Medium Business) szegmensnek egyaránt ajánlott notebook szélesképernyős kijelzővel áll tulajdonosa rendelkezésére: 15,4 colos LCD-je WXGA felbontásra, azaz 1280×800 pixeles megjelenítésre képes. Ez alá az Intel Graphics Media Accelerator 900 jelölésű grafikus feldolgozóegysége dolgozik, mely 64 MB-nyi saját memóriával bír.

Ha már memória: a kis számítógép alapértelmezett konfigurációban 512 MB-nyi DDR II-es SDRAM-mal rendelkezik, de ezt egészen 2 GB-ig lehet bővíteni. Természetesen támogatja a PCI Express-t, és az alkalmazott platformból adódóan a vezetékmentes adatátvitelt is; legyen szó akár a 802.11b/g szabványokról, akár a Bluetooth-ról. Emellett természetesen a „hagyományos” hálózati csatlakozás sincs elhanyagolva: integrált 56 kbps-os modem és 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló egyaránt megtalálható a készülék háza alatt. Háttértár gyanánt egy 60 GB-nyi tárolókapacitással bíró winchestert és egy integrált DVD/CD-RW kombó meghajtót kapott a Travelmate ezen típusa.

A három darab 2.0-s USB porttal rendelkező notebook tömege nem éri el a 3 kilogrammot. A Windows XP Professional változatával előre telepített állapotban elérhető mobil számítógép egyelőre csak Észak-Amerikában vásárolható meg, 900 dollár körüli áron.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle