Connect with us

technokrata

A Canon felvásárolja a NEC két leányvállalatának részvényeit

Dotkom

A Canon felvásárolja a NEC két leányvállalatának részvényeit

Az augusztus végi bizottsági ülésen a NEC Machinery elfogadta a Canon ajánlatát.

A Canon Inc. és a NEC Corporation augusztus végén bejelentették, hogy a két cég közös megállapodása alapján a Canon ajánlatot nyújt be a NEC egyik leányvállalata, a NEC Machinery Corporation részvényeinek megvásárlására, a NEC tulajdonában lévő ANELVA Corporation részvényeinek 100 %-át pedig tőzsdei úton vásárolja fel. A tranzakció célja, hogy mind a Canon, mind a NEC fejlessze gyártási kapacitásait. A részvény-felvásárlással a NEC Machinery és az ANELVA a Canon állandó leányvállalataivá válnak.

A NEC Machinery és az ANELVA az anyavállalatnál történt változások ellenére a jövőben is kiveszik részüket a NEC gyártási folyamataiból, folytatva a NEC Csoport számára előállított félvezető-gyártási eszközök fejlesztését, előállítását és karbantartását.

A következő tíz évre előretekintve a Canon szükségesnek tartja új költségcsökkentő megoldások felismerését az újgenerációs üzletek esetében, hogy továbbfejleszthessék a cég Kiváló Globális Vállalati Tervét (Excellent Global Corporation Plan) és megfelelő növekedést érhessenek el. A NEC Machinery és az ANELVA által kifejlesztett technológiákat a Canon különösen alkalmasnak találja erre a célra, ezért döntöttek úgy, hogy felvásárolják a két cég részvényeit.

A NEC Machinery kifinomult technológiával rendelkezik az automatizálási berendezések tervezése és kivitelezése terén. A Canon szakértői úgy látják, hogy erre a technológiára különösen nagy szükség van a gyártás-technológia továbbfejlesztéséhez, például az összeszerelés automatizálásának megújításához. A Canon szerint az ANELVA különlegesen nagy vákuumban működő vékonyfilm-gyártó eljárása jelentősen hozzájárul majd a gyártó-berendezések házon belüli előállításához, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a piaci verseny különböző területein jól megkülönböztethetővé váljanak a Canon olyan új termékei, mint például a SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) üzletágában megjelenő eszközök.

Mind a NEC Machinery, mind az ANELVA érdekeltek a félvezető-gyártási eszközök üzletágában, de egyelőre mindkét cég megtartja jelenlegi szervezeti felépítését annak érdekében, hogy tovább erősíthessék vállalkozásaikat a cégek összeolvadása során is.

Ezidáig a NEC Csoport PC-kel és PC szerverekkel, félvezetőkkel és elektronikus alkatrészekkel látta el a Canon Csoportot, valamint hozzájárult a Canon Csoport belső információs rendszereinek kialakításához – a Canon Csoport pedig félvezetőgyártási eszközöket, másolókat és más termékeket szolgáltatott a NEC Csoportnak. Ezáltal a két vállalat eddig is hatékony együttműködést folytatott, és eredményesen használta egymás erősségeit.

A Canon felvásárlási ajánlatával és részvényvásárlásával a NEC előrevetíti a NEC Machinery és az ANELVA további gyarapodását és fejlődését. Ezért döntöttek úgy a NEC vezetői, hogy engedélyezik a cég tulajdonában lévő NEC Machinery részvények piacra vezetését, valamint az ANELVA-ban lévő összes részvényének eladását.

A jövőben a Canon és a NEC hatékony együttműködésének eredményeként kamatoztathatja a két vállalat szaktudását.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák