Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Canon felvásárolja a NEC két leányvállalatának részvényeit

Dotkom

A Canon felvásárolja a NEC két leányvállalatának részvényeit

Az augusztus végi bizottsági ülésen a NEC Machinery elfogadta a Canon ajánlatát.

A Canon Inc. és a NEC Corporation augusztus végén bejelentették, hogy a két cég közös megállapodása alapján a Canon ajánlatot nyújt be a NEC egyik leányvállalata, a NEC Machinery Corporation részvényeinek megvásárlására, a NEC tulajdonában lévő ANELVA Corporation részvényeinek 100 %-át pedig tőzsdei úton vásárolja fel. A tranzakció célja, hogy mind a Canon, mind a NEC fejlessze gyártási kapacitásait. A részvény-felvásárlással a NEC Machinery és az ANELVA a Canon állandó leányvállalataivá válnak.

A NEC Machinery és az ANELVA az anyavállalatnál történt változások ellenére a jövőben is kiveszik részüket a NEC gyártási folyamataiból, folytatva a NEC Csoport számára előállított félvezető-gyártási eszközök fejlesztését, előállítását és karbantartását.

A következő tíz évre előretekintve a Canon szükségesnek tartja új költségcsökkentő megoldások felismerését az újgenerációs üzletek esetében, hogy továbbfejleszthessék a cég Kiváló Globális Vállalati Tervét (Excellent Global Corporation Plan) és megfelelő növekedést érhessenek el. A NEC Machinery és az ANELVA által kifejlesztett technológiákat a Canon különösen alkalmasnak találja erre a célra, ezért döntöttek úgy, hogy felvásárolják a két cég részvényeit.

A NEC Machinery kifinomult technológiával rendelkezik az automatizálási berendezések tervezése és kivitelezése terén. A Canon szakértői úgy látják, hogy erre a technológiára különösen nagy szükség van a gyártás-technológia továbbfejlesztéséhez, például az összeszerelés automatizálásának megújításához. A Canon szerint az ANELVA különlegesen nagy vákuumban működő vékonyfilm-gyártó eljárása jelentősen hozzájárul majd a gyártó-berendezések házon belüli előállításához, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a piaci verseny különböző területein jól megkülönböztethetővé váljanak a Canon olyan új termékei, mint például a SED (Surface-conduction Electron-emitter Display) üzletágában megjelenő eszközök.

Mind a NEC Machinery, mind az ANELVA érdekeltek a félvezető-gyártási eszközök üzletágában, de egyelőre mindkét cég megtartja jelenlegi szervezeti felépítését annak érdekében, hogy tovább erősíthessék vállalkozásaikat a cégek összeolvadása során is.

Ezidáig a NEC Csoport PC-kel és PC szerverekkel, félvezetőkkel és elektronikus alkatrészekkel látta el a Canon Csoportot, valamint hozzájárult a Canon Csoport belső információs rendszereinek kialakításához – a Canon Csoport pedig félvezetőgyártási eszközöket, másolókat és más termékeket szolgáltatott a NEC Csoportnak. Ezáltal a két vállalat eddig is hatékony együttműködést folytatott, és eredményesen használta egymás erősségeit.

A Canon felvásárlási ajánlatával és részvényvásárlásával a NEC előrevetíti a NEC Machinery és az ANELVA további gyarapodását és fejlődését. Ezért döntöttek úgy a NEC vezetői, hogy engedélyezik a cég tulajdonában lévő NEC Machinery részvények piacra vezetését, valamint az ANELVA-ban lévő összes részvényének eladását.

A jövőben a Canon és a NEC hatékony együttműködésének eredményeként kamatoztathatja a két vállalat szaktudását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés