Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nexon: félúton a kétmilliárd felé

Dotkom

Nexon: félúton a kétmilliárd felé

A Nexon évközi eredménybeszámolója.

Az elmúlt hat hónap alatt több mint 1 milliárd forintos árbevételt, és ezzel együtt 21%-os eredménynövekedést könyvelt el a Nexon a tavalyi év azonos időszakához képest. A magyarországi vállalatirányítási rendszerek humán szolgáltatójaként a Nexon idén is nagyban hozzájárult az emberierőforrás-folyamatok kiszervezésének töretlen fejlődéséhez, miközben piaci pozícióját új megoldásokkal, illetve más szolgáltató HR üzletágának megvásárlásával erősítette.

Kifejezetten mozgalmas volt az elmúlt hat hónap a Nexon életében. Az évről évre stabil – az iparágban kiemelkedő – növekedést felmutató Nexon portfoliójában tovább folytatódott az átalakulás, amely a humánügyviteli feladatokat bérmunkában ellátó nexONSOURCE üzletág töretlen sikerességét jelzi. Az Nexon saját jól bevált megoldásaira – a nexONBÉR bérügyviteli és a nexONHR humánerőforrás-gazdálkodás rendszerre – épülő outsourcing szolgáltatás a cég portfoliójából való részesedése az elmúlt fél év során tovább nőtt, így elérte a 40%-ot. A nexONSOURCE növekedésében jelentős szerepe volt a Nexon győri irodája látványos fejlődésének is, amely idén a NOKIA és a Philips számfejtését kezdte meg és végzi sikerrel. „A magyarországi trendeket és a Nexon eddig elért eredményeit figyelembe véve mind a nexONSOURCE szolgáltatásainak, mind a hazai bérszámfejtés-outsourcing piacának további fejlődésével számolhatunk az elkövetkező hónapokban, években is.” – vázolja fel a legfontosabb trendet Angyal Gábor, a Nexon kereskedelmi igazgatója.

100 új ügyfél
A Nexon 2005 első félévében 100 új ügyfelet szerzett, köztük olyan cégekkel, mint az A.O.SMITH Kft., a Carl Zeiss Sport Optikai Kft., a DaimlerChrysler Automotive Hungária Kereskedelmi Kft., a Deutsche Lufthansa, a HVG-Orac Lap- és Könyvkiadó Kft. vagy a Sews Komponens Európa Magyarország Kft.

Ezzel összefüggésben 2005. első féléve során egyre több cégnél került bevezetésre a 2004 szeptemberében bemutatott, a Nexon termékportfolió zászlóshajójának számító nexONBÉR. Az új ügyfeleknél történő bevezetéssel párhuzamosan a meglévő ügyfélbázisnál is folyik a korábbi, BERENC rendszer nexONBÉR-re történő átállítása.

„Mivel ez utóbbi feladat rengeteg szervezést, oktatást, adatkonvertálást, konzultációt igényel, így e feladatok gördülékeny megoldására külön projektcsapatot hoztunk létre.” – mondta Héray Katalin, a Nexon marketing vezetője, aki megerősítette azt is, hogy a cég a BERENC program jogszabály követését legalább 2007-ig biztosítja minden partnerének.

A piacszerzési stratégia részeként a Nexon ez év májusában kivásárolta a GriffSoft Rt. bérügyviteli üzletágát, amely szervesen illeszkedik a cég hosszú távú üzletpolitikájába. „Mostantól a Griffsoft bérprogramok felhasználói számára olyan továbbfejlesztett és integrált rendszert biztosítunk, melyben a bér, a HR és a munkaidő nyilvántartás feladatait is egységes keretben kezelhetik.” – nyilatkozta Ocskay Szilárd, a Nexon ügyvezető igazgatója.

Európában is a legjobbak közt jegyzik
A félév folyamán szintén kiemelkedő eredményeket ért el a Nexon oktatási üzletága. A 2004. januárjában alakult nexONEDU 2005. március közepén akkreditált felnőttképzési intézménnyé – és több területen vizsgaközponttá – vált, így a hallgatók az akkreditált programok esetében áfa-mentességet élveznek, illetve a tanfolyamok után a résztvevők akár 60 000 forintos személyi jövedelemadó kedvezményt vehetnek igénybe. A nexONEDU képzéseit ezen kívül nyilvántartásba vette a Fővárosi Munkaügyi Központ, így a 3 napnál és 15 óránál hosszabb időtartamú tanfolyamok a szakképzési hozzájárulás terhére elszámolhatóak.

A Nexon a humáninformatikai outsourcing és az oktatás területén elkönyvelt növekedése mellett negyedik helyezést ért el a Hewitt Inside Közép-Európa vállalataira kiterjedő Legjobb Munkahely-felmérésében. A Nexon így nem csupán egyike a legdinamikusabban növekvő hazai informatikai cégeknek, hanem az egyik legjobb csapattal és belső összetartással rendelkező magyar vállalat is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés