Connect with us

technokrata

A Zagreb Transport a Motorola Dimetra IP rendszerét választotta

Dotkom

A Zagreb Transport a Motorola Dimetra IP rendszerét választotta

Már bizonyított megbízhatósága és tartóssága miatt választották a Motorola Dimetra IP hálózatát.

A Motorola elnyerte a svájci ATRON szerződését Dimetra-IP rendszer szállítására a Zágrábi Közlekedési Vállalat (Zagreb Transport) számára. A rendszer lehetővé teszi, hogy a vállalat az utasokat a lehető legfrissebb információkkal lássa el a menetrendekről, illetve hatékonyan kezelje járműparkját. A Dimetra rendszert mintegy 1.000 felhasználó használja majd, a telepítést 2006 végére fejezik be.

A kommunikáció alapvető szerepet játszik a napi több mint 700.000 utas zavartalan kiszolgálásában, ezért a Zagreb Transportnak kiterjedt és megbízható kommunikációs megoldásra volt szüksége. Mivel a Motorola Dimetra IP hálózatát a sürgősségi szolgálatok az egész világon használják, ezt a technológiát választották a kritikus helyzetekben már bizonyított megbízhatósága és tartóssága miatt.

A Dimetra-IP rendszer közvetlen előnyei az utasok számára:

  • hozzáférés a lehető legfrissebb információkhoz a következő busz érkezéséről, a jármű-tartózkodási hely integrált meghatározásának köszönhetően,

  • információk késésekről, az információk frissítése, egyéb vonatkozó utazási információk megjelenítése,
  • figyelmeztetések a menetrendek változásairól,
  • friss információk váratlan helyzetekben.

A rendszer előnyei az üzemeltetők számára:

  • több eszköz biztosítása a hálózat zsúfolt helyszíneire,

  • a járműpark hatékonyabb kezelése az automatikus jármű-tartózkodás meghatározásának köszönhetően,
  • a vezetőfülkében vészhelyzetet jelző gombok teszik lehetővé a vezetők számára, hogy figyelmeztessék az üzemeltetőket és a hatóságokat a váratlan helyzetekre.

Anton Tomov, a müncheni ATRON Electronic ügyvezető igazgatója a következőket mondta: „A kommunikációs rendszer főszerepet játszik a járművek tartózkodási helyének automatikus meghatározásában és a valós idejű utas-információk szolgáltatásában, ami az üzemeltetők és az utasok javát egyaránt szolgálja. Az ATRON két okból dolgozik együtt a Motorolával: először is, a PMR (magán mobil rádiós) kommunikáció nemzetközi piacvezetőjeként a Motorola már bizonyítottan sikeres és hatékony megoldásokat kínál. Másodszor, a nyílt TETRA szabvány alapvető előnyöket kínál integrált hang- és adat-kommunikációs platformként.”

Hans Joachim Wirth, a Motorola közép-európai forgalmazási igazgatója szerint: „A Motorola örömmel dolgozik együtt az ATRON-nal, Közép-Európa meghatározó tömegközlekedési szereplőjével. A Motorola ezt a piacot a Dimetra IP TETRA megoldásával támogatja, és lehetővé teszi a közlekedési kommunikációs igények kielégítését.”Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák